Anže Kopitar je redni del sezone sklenil s 25 goli in 49 podajami, s čimer je bil s 74 točkami 13. najbolj učinkoviti hokejist lige NHL. A kot pravi 28-letni Hrušičan:
Anže Kopitar je redni del sezone sklenil s 25 goli in 49 podajami, s čimer je bil s 74 točkami 13. najbolj učinkoviti hokejist lige NHL. A kot pravi 28-letni Hrušičan: "Vse to je le statistika in na koncu štejejo samo naslovi." Foto: AP
Kopitarja in Kralje najprej čaka San Jose

Če hočemo iti do cilja, bo treba igrati bolje. Najpomembneje pa je to, da vemo, da lahko igramo dobro in spet osvojimo naslov.

Daleč od tega, da bi bil razočaran! Ni skrivnost, da sem imel slabši začetek oziroma da se točke niso nabirale tako kot proti koncu. Mislim pa, da je zdaj čas, ko se te statistike in zmage enostavno pozabijo. Zdaj, ko pride končnica, štejejo samo zmage. Že nekajkrat sem povedal, da mi največ pomeni to, da smo zmagali. Če se postavim ob bok kakšnemu vrhunskemu igralcu, ki je že igral v našem klubu, je to super, ampak poudaril bi, da na koncu štejejo samo zmage in naslovi. Lahko se pohvalim z dvema in to so tiste številke, ki mi pomenijo največ.

Kakršna koli napoved je zelo težka. Kot sem že rekel, vsaka ekipa, ki se uvrsti v končnico, je zelo dobra. Stvari se lahko zelo hitro obrnejo z 0:3 na 4:3, kar smo tudi že dosegli. Konstanta je to, da je v tem času treba igrati najboljši hokej. Verjamem v našo ekipo, vem, da ima tudi San Jose še malce kislega priokusa iz zadnje serije. A tako je, šport je tak, zgodi se lahko marsikaj. Dejstvo je, da gremo v serijo zelo optimistično in da jo bomo odigrali po najboljših močeh.

Sezona je bila kar takšna, kot smo jo nekako pričakovali. Če pogledam skozi čas. V 82 tekmah je bilo res nekaj vzponov in padcev, ampak mislim, da se to zgodi vsaki ekipi. Vzponi so bili dobri, padci pa niso bili predolgi. Pred sezono smo si zadali cilj, da bi osvojili 100 točk, kar smo tudi naredili. Žal se nam je naslov divizije na koncu izmuznil, za kar smo bili najbolj krivi sami, ampak mislim, da smo s sezono lahko kar zadovoljni.

Redni del sezone 2015/16 v hokejski ligi NHL je končan. Los Angeles Kings je z drugim mestom v pacifiški skupini hitro pozabil na lanski spodrsljaj, ko naslova prvaka niso branili v končnici. Pred začetkom končnice in lovom na tretji Stanleyjev pokal je Anže Kopitar strnil svoje misli: "Vemo, da lahko spet osvojimo naslov."

Vir: osebna spletna stran

Kopitarja in Kralje najprej čaka San Jose