Bernhard Kohl v pikčasti majici najboljšega gorskega kolesarja 95. Toura. Foto: EPA
Bernhard Kohl v pikčasti majici najboljšega gorskega kolesarja 95. Toura. Foto: EPA

Kolesarski svet je bil prepričan, da je EPO neizsledljiv. Novi proizvod (CERA) sem pridobil prek drugega kolesarja. Sam sem si ga vbrizgal tri dni pred Tourom. V svojo glavo, bil sem povsem miren.

Avtotransfuzijo sem začel uporabljati leta 2005, ob pomoči avstrijskega laboratorija Humanplasma. Uporabljal sem jo že na Touru 2007, a mi ni veliko koristila. Za leto 2008 sem se odločil, da si zaslužim najboljše in sem se je lotil načrtno.

Avgusta 2007 smo vzeli prvi liter, novembra istega leta še drugega. Julija 2008 sem imel na voljo tako 2 litra prečiščene krvi. Krvna plazma je bila ločena, kri kodirana in nato zmrznjena.

Odkritosrčni odgovori skesanega kolesarja Bernharda Kohla, ki je na lanski Dirki po Franciji zasedel skupno tretje mesto. Zdaj 27-letni Avstrijec je bil 13. oktobra 2008 razkrit, da je jemal EPO nove generaijce - CERA. Pred 2 tednoma je Kohl napovedal slovo od profesionalnega kolesarstva in hkrati napovedal sodelovanje z avstrijsko policijo in tožilstvom. Na Dunaju je zdaj privolil še v intervju brez dlake na jeziku s francoskim športnim dnevnikom L'Equipe, ki je tudi prvi objavil njegov pozitivni test na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, L'Equipe.