Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mesec pred dirko po Franciji sem zmagal na dirki Criterium du Dauphine, ki je generalka za Tour, zato sem pričakoval, da bom imel enakovreden status s Froomom, da bom tudi jaz zaščiten kolesar. A že kmalu se je izkazalo, da ne bo tako. Že pred moštvenim kronometrom so mi sporočili, da me ne bodo čakali, če bom imel okvaro na kolesu ali če bom padel. Kljub temu, da sem imel pred Chrisom že 52 sekund prednosti. Čeprav je bilo nekaj frustracij, sem odločitev vodstva moral sprejeti.

S Chrisom sva imela odprt in iskren odnos, njemu ničesar ne zamerim. Mislim, da je bil to primer dobrega sodelovanja. Odkrito mi je povedal, kdaj bo napadel. A izkazalo se je, da sem bil močnejši. Na koncu je vse delovalo, kot je moralo, imel sem tudi njegovo pomoč, nerodnih položajev ni bilo.

Geraint Thomas, zmagovalec letošnje kolesarske Dirke po Franciji, je dejal, da, čeprav naj bi s Chrisom Froomom Tour v ekipi Skya začela v enakovrednem položaju, to še zdaleč ni bilo tako, njegov tekmec naj bi imel precej več privilegijev, kar pa mu na koncu ni pomagalo. Thomas je sicer vmes podaljšal pogodbo s Skyem še za tri leta, v naslednji sezoni razmišlja o nastopu na Giru, verjame pa, da lahko Tour s Froomom začneta v enakovrednem položaju. Vir: Guardian