Goran Dragić verjame, da je Slovenija septembra na EP-ju v Litvi osvojiti prvo člansko medaljo na velikem tekmovanju. Foto: MMC RTV SLO/Olaf Madsen
Goran Dragić verjame, da je Slovenija septembra na EP-ju v Litvi osvojiti prvo člansko medaljo na velikem tekmovanju. Foto: MMC RTV SLO/Olaf Madsen

Mislim, da je čas, da poskusimo nekaj novega. Če sedaj ne bo dobrega rezultata, izgovora ne bo. Na klopi je izkušen trener, znan po vsej Evropi, in treba bo zagristi in priti do medalje.

Reprezentanca:
Moja želja je igrati. Seveda je še nekaj mesecev do tega in če ne bom imel nobenih poškodb, bom z veseljem igral za Slovenijo. Drugi igralci morajo razčistiti pri sebi v glavah, kaj hočejo in česa ne. Za sebe lahko rečem, da če bom zdrav, bom absolutno z veseljem zaigral za reprezentanco.

NBA-sezona:
S sezono sem zadovoljen, je pa pred nami še veliko tekem in nismo še končali.

Steve Nash:
Steve Nash je odličen človek in igralec. Ko sem imel v letošnji sezoni težke trenutke in sem slabo igral, mi je veliko pomagal. Je eden najboljših 'playjev' v ligi NBA in mi je v veliko čast, da se lahko od njega učim.

Nova pogodba:
Če mi ponudijo dobro pogodbo, bom definitivno ostal. Poznam mesto, ljudi, imam prijatelje. Ampak ne glede na to, kam me bo pot vodila naprej, sem profesionalec in če se bom moral preseliti, se bom. Košarko pa bom z veseljem igral še naprej.

Mnenje Gorana Dragića o novem selektorju slovenske moške košarkarske reprezentance Božidarju Maljkoviću. "Gogi" se je reprezentanci in svoji NBA-karieri razgovoril po zmagi njegovega Phoenixa v Madison Square Gardnu nad New Yorkom (129:121), pri čemer je on prispeval sedem točk. Vir: STA.