Foto:
Foto:

V manj kot štiriindvajsetih urah so se tako zvrstili klici legendarnega Željka Obradovića, dolgoletnega trenerja atenskega Panathinaikosa, Ettoreja Messine iz Real Madrida ter novega stratega moskovskega CSKA-ja, beograjskega čudodelca Duška Vujoševića. Vse tri pa je zanimalo samo to, koliko bi direktor Olimpije rad v zameno za mladeniča, ki je na prvih dveh tekmah v evroligi tako zelo zablestel, da je kot prvi Olimpijin igralec osvojil laskavi naslov najkoristnejšega igralca meseca.

Željko je Janezu Rajglju v hipu ponudil pol milijona evrov na tekoči račun in še enkrat toliko na roko ob koncu sezone, če Panathinaikos s tem nadarjenim golobradcem na čelu osvoji naslov grškega in evropskega prvaka. Italijan na klopi španskega kraljevega kluba je ponudil pol milijona in zraven navrgel še srbskega asa Novico Veličkovića ter ameriškega veterana Luisa Bullocka, z vsemi žavbami namazani Dule pa je Rajglju samo nevsiljivo prenesel sporočilo svojih ruskih šefov, da bo, v kolikor sklene posel z njimi, njegovih finančnih težav konec. "Mojih ali Olimpijinih?" je vprašal prefrigani Rajgelj, Dule pa se je samo nasmehnil: "Kako naj ti razložim, dragi Janez. Če nam prodaš tega malega Jagodnika, bo Slovenija naslednjič, ko boš plačal davke, izstopila iz recesije."

Janez Rajgelj je naslednji dan ves osupel poklical Jureta Zdovca, da mu pojasni, kaj se pravzaprav dogaja. Jagodnika so namreč v klub pripeljali predvsem zato, da bi, če jim sredi sezone spet zmanjka denarja, Juretu pomagal delati red v garderobi, da bi kakšnemu glasnemu neplačanemu mulcu po potrebi navil ušesa in v skrajnem primeru, če bi bila trenerjeva avtoriteta resnično ogrožena, komu primazal še kakšno okoli ušes. Na igrišču so od njega pričakovali kvečjemu to, da bo kakšnemu strelsko pretirano razpoloženemu nasprotnikovemu branilcu "v žaru borbe" zlomil roko in da, v kolikor ga nasprotnikova obramba zamenja za delegata tekme in pozabi nanj, sem ter tja zadene še kakšno trojko. Kaj drugega pa bi lahko pričakovali od igralca, ki je maja letos dopolnil šestintrideset (36!) let?

Šaljiv zapis Gorana Vojnovića v Dnevnikovem Objektivu o novem "mladeniču" Uniona Olimpije Goranu Jagodniku.