Poskušala sem poiskati nekaj pozitivnih stvari. Moram potrpežljivo počakati na naslednjo priložnost, v Sočiju je spet na sporedu smuk. Držim pesti, da nam bo vreme služilo, lani namreč tam na koncu sploh ni bilo tekem.

Moram ostati mirna in verjeti vase. Sama se moram najbolj truditi, da ostanem mirna. Vem, da dobro delam. Sicer je to že nekoliko obrabljena fraza, a vendarle, letos sem na treningu že pokazala zelo dobre vožnje. To moram še večkrat ponoviti, dajati vse od sebe in verjeti, da se bo to, slej ko prej, pokazalo tudi na tekmi.

Ilka Štuhec se je v tekoči sezoni samo enkrat uvrstila med deseterico, drugače pa zbira uvrstitve od 17. mesta dalje. Foto: EPA
Ilka Štuhec se je v tekoči sezoni samo enkrat uvrstila med deseterico, drugače pa zbira uvrstitve od 17. mesta dalje. Foto: EPA

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je pretekli konec tedna na Banskem v smuku in superveleslalomu nanizala 18., 19. in 20. mesto, s čimer je močno zaostala tako za željami kot za cilji. A kljub temu Štuhčeva verjame, da z ekipo dobro delajo. "Moram ostati mirna in verjeti vase," je prek svoje spletne strani sporočila Štajerka. Po prespani noči in poti v rusko smučarsko središče na prizorišče zimskih olimpijskih iger leta 2014, je Štuhčeva razmišljala popolnoma ob prihajajočih preizkušenjah.

Štuhčeva je sicer že prispela v Soči, kjer bosta konec tedna smuk in superveleslalom. V četrtek in petek sta na sporedu tudi smukaška treninga. Tekmovalke so se sicer na smukaški preizkušnji v Sočiju nazadnje merile na OI 2014, na katerih je Ilka Štuhec nastopila po poškodbi kolena le nekaj tednov prej ter zasedla deseto mesto.