Jakov Fak se je odlično znašel v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Jakov Fak se je odlično znašel v slovenski reprezentanci. Foto: EPA

Od takrat sem naredil ogromen športni preskok. Brez tega danes prav gotovo ne bi stal na zmagovalnem podiju. Šele zdaj sem postal pravi biatlonec, prej smo bili popolni amaterji.

Kot športnika sem občudoval Björndalena, danes pa sem z medaljo okrog vratu sedel skupaj z njim na novinarski konferenci. Zares lep občutek. Pred današnjo tekmo sem si želel, da bi lahko nastopil v skupinskem štartu, zdaj … Treba bo ostati na realnih tleh in biti realen v pričakovanjih za naslednje tekme. Malo bomo zvečer proslavili skupaj s fanti iz slovenske ekipe in šli popolnoma mirno spat.

Senzacionalni Jakov Fak se ne more pohvaliti le z zanimivim priimkom, temveč tudi z zanimivo športno potjo, hkrati pa je dokaz, da slovensko-hrvaško sodelovanje lahko hitro bogato obrodi. Fak se je pred začetkom priprav na letošnjo sezono priključil slovenski reprezentanci pod vodstvom Uroša Velepca, na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji pa je na 20 km osvojil kar bronasto odličje, ob zadetem 18. strelu pa bi prehitel celo poznejšega prvaka in najboljšega "lovca na smučeh" vseh časov Norvežana Ole Einarja Björndalna.