Janez Kocijančič Foto: Aleš Fevžer
Janez Kocijančič Foto: Aleš Fevžer

Po pravici povedano, nisem pričakoval, da bi lahko Slovenija kdaj zabeležila tak uspeh. Pa ne samo zaradi kolajn, ampak tudi zaradi četrtih, petih, šestih mest, ki so prav tako izvrstni in pohvale vredni dosežki. Težko jih bo ponoviti, a ta generacija je dokazala, da se s predanim delom to da, zakaj ne bi tega dokazala kakšna naslednja. Zagotovo pa tega ne bo ponovila pod mojim vodstvom, saj decembra odhajam s položaja. Jaz bom sicer vedno pripravljen pomagati. Pri 73 letih, kot jih bom imel, ko bom zapustil to mesto, je trenutek, ko je treba oditi.

Res je bilo lepo zadnje dni v Sočiju biti Slovenec. Upam, da bomo vse to znali izkoristiti, kot prvo pri lobiranju za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2019 v Planici. Jaz bom večino teh, ki so tukaj prihajali k nam, nas hvalili in čestitali, povabil na finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, kjer bomo poskušali dobiti še dodatno podporo.

Predsednik slovenskega olimpijskega komiteja Janez Kocijančič je delno že potegnil črto pod olimpijske igre v Sočiju in potrdil, da z decembrom zapušča mesto predsednika, STA.