Foto:
Foto:
Kampl: Včasih moraš poslušati svoje telo
Katanec zaman čakal Kampla

Še vedno želim igrati za slovensko izbrano vrsto in upam, da bom tudi naslednjič dobil vabilo. Če ga ne bom, bom spoštoval selektorjevo odločitev.

Upam, da mi selektor ne zameri in da to zanj ne pomeni, da ne želim več igrati za Slovenijo. Tokrat pač potrebujem počitek, govoril sem tudi s predsednikom NZS-ja in zdaj Uefe Aleksandrom Čeferinom ter mu vse pojasnil. Mislim, da me razume. Prav tako sem bil v stiku s sekretarko reprezentance Leo Soklič in z novim Katančevim pomočnikom Tomažem Kavčičem, s katerim se poznava že zelo dolgo in s katerim sva že zelo uspešno sodelovala v mladi reprezentanci. Mislim, da me onadva prav tako razumeta, vsaj tako sem lahko sklepal. Upam pa, da bo tudi Katanec to lahko sprejel.

Res je, po tekmi v Litvi sem bil nezadovoljen zaradi igralnega položaja, on pa zaradi mojega odziva v nekaterih medijih. Bilo je nekaj takih besed, toda prepričan sem, da se je vse uredilo. Zato to ni razlog za mojo tokratno odločitev, niti približno. Razloge sem pojasnil.

Katanec je želel, naj vseeno pridem v Slovenijo in po želenem programu treniram z reprezentanco ter, če tako želim, ne igram tekem. Povedal sem mu, da sem se odločil in da želim ostati v Leverkusnu.

Mnogo igralcev si ne upa povleči take poteze, ker se bojijo posledic; predvsem tega, da jih selektor ne bi več klical. Zato za reprezentanco igrajo na silo in premalo pripravljeni, česar nisem želel storiti. Bil sem iskren, bil sem pošten, to trdno verjamem in sem prepričan, da sem ravnal pravilno.

Obremenitev je prehuda, moral sem izbirati in odločil sem se, da ima moj klub prednost. Stojim za svojo odločitvijo, kar koli mi bo prinesla, in verjamem, da se bodo stvari hitro pomirile in da bodo moje potrebe vsi spoštovali.

V prvi vrsti mora biti jasno, da nisem nikoli rekel, da za Slovenijo ne želim igrati in da ne bom na voljo ob naslednjih priložnostih. Dejal sem le, da tokrat potrebujem oddih od tekem, pri čemer pa bi bilo povsem nesmiselno hoditi v Slovenijo, če ne morem igrati. In resnično ne morem, v takem stanju reprezentanci ne bi mogel pomagati tako, kot bi si želel. Predvsem pa bi tvegal, da se bom poškodoval, kar bi bilo zelo slabo zame in zelo neodgovorno do kluba, ki mi tako zelo zaupa. Verjamem, da bodo navijači razumeli.

Jasno, odločitev bo tudi v prihodnje njegova in spoštoval jo bom, kakršna koli bo. Zdaj pa verjamem, da bo on spoštoval mojo. V tem trenutku moram prisluhniti svojemu telesu in mu omogočiti normalno nadaljevanje sezone. Upam, da bo Katanec prisluhnil meni, in ne vidim razloga, da mi ne bi.

Kevin Kampl je podrobno pojasnil razloge za odločitev, da izpusti tokratno reprezentančno akcijo, v kateri se bo Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila s Slovaško in Anglijo. Vir: EkipaSN

Kampl: Včasih moraš poslušati svoje telo
Katanec zaman čakal Kampla