Luka Dončić je tudi tema 5. podkasta SOS-odmev, ki bo na MMC-ju objavljen v sredo zjutraj. Foto: Reuters
Luka Dončić je tudi tema 5. podkasta SOS-odmev, ki bo na MMC-ju objavljen v sredo zjutraj. Foto: Reuters

O drugačni igri, kot je je bil vajen pri Realu, je povedal:
"Seveda rad igram z žogo in asistiram soigralcem, vajen sem igrati veliko pick'n'rola, tu pa je malo drugače. Kvaliteta posameznikov je veliko višja, vsi igrajo hiter tempo."

O pomanjkanju zmag, ki jih je dobro vajen iz Evrope:
"Zame je to težko sprejeti, ker sem po porazih res slabe volje. Ko bo naša kemija boljša, bomo zmagali večkrat."

V ponedeljek so imeli novinarji z vsega sveta priložnost, da v konferenčnem klicu govorijo z dvema članoma Dallasa. Prvi gost je bil Maxi Kleber, drugi pa Luka Dončić, ki sta sicer le dva od kar sedmih Neameričanov v moštvu Teličkov. Med mednarodno zasedbo so se pomešali tudi na Radiu Slovenija, v imenu katerega je Matej Hrastar tudi zastavil vprašanje o vlogi vodje.

Za zdaj Luka o vlogi vodje govori še v prihodnjiku, kar se pozna tudi na igrišču, kjer je Dallas na devetih tekmah zmagal le dvakrat. Med drugim je Dončić med konferenčnim klicem odgovarjal na vprašanje, ali je Real Madrid več izgubil z njim ali z odhodom Cristiana Ronalda, oba sta pri kraljevem klubu iz španske prestolnice nosila številko sedem. 19-letnik je dal prednost portugalskemu superzvezdniku. Na primerjave z Michaelom Jordanom se je zasmejal in rekel, da je take besede sicer lepo slišati, a da se z največjimi legendami še ne more primerjati.

Prisluhnite torkovi Športni zgodbi Vala 202, če ne drugače, kot pripravo za deseto tekmo sezone. V noči s torka na sredo Mavericks gostujejo pri enem največjih razočaranj sezone Washington Wizards.

Športna zgodba: Dončić si v prihodnosti želi biti vodja
Športna zgodba: Dončić si v prihodnosti želi biti vodja