Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Tavares ima slovensko državljanstvo

Še gospa na občini me je pohvalila, da sem lepo, pravilno prebral prisego. Prvi slovenski papirji so že v mojih rokah, čakam le še na potni list. Dobim ga v sredo in v četrtek že igram kot Slovenec. Zelo sem vesel, težko je opisati občutke. Zame je kot čudež, na ta trenutek sem čakal pet let in pol. Vse, kar sem si želel v Sloveniji, se je uresničilo, Bog mi je pomagal. To je velik korak v mojem življenju, zdaj bo vse lažje. Veselje je popolno, tudi pri ženi in družini, saj smo se odločili, da bomo po koncu moje kariere ostali in živeli v Mariboru.

Zahvaljujem se vsem v klubu, od obeh direktorjev, do naših uslužbencev v pisarnah, ki so mi ves ta čas neutrudno pomagali s pridobivanjem dokumentov med dolgim postopkom. Sem njihov dolžnik, za vedno lahko ostanem v klubu. Moja osebna, posebna zahvala pa je namenjena tudi predsedniku nogometne zveze Slovenije, g. Aleksandru Čeferinu, ki se je prav tako zavzel za moj primer in sem tudi ob njegovem vključevanju dočakal trenutek, ki bo spremenil mojo prihodnost. Zdaj lahko ostanem v Sloveniji, urejen status je zelo pomemben za nadaljnje življenje.

Nogometaš Maribora Marcos Tavares, ki za vijoličaste igra od januarja 2008, je v ponedeljek dobil slovensko državljanstvo. Za uradno potrditev in vpis na seznam slovenskih državljanov je moral na občinskem uradu opraviti še zadnjo preizkušnjo - prebrati prisego v slovenščini. Vir: spletna stran NK Maribor

Tavares ima slovensko državljanstvo