"Maribor šampion" je uradni pozdrav v mestu ob Dravi, kjer je Brazilec Tavares živa legenda in simbol uspehov v zadnji petletki. Foto: www.alesfevzer.com
Tavares: "Ljubim Maribor in vse navijače"

Naslova si želimo vsako leto. Vse čestitke ekipi, saj smo naredili vse, da smo 13. osvojili slovensko prvenstvo. Maribor je moje življenje, moje srce, zato dajem vse od sebe, da zmagamo. Smo mokri, ampak veseli. Uživajmo v trenutku. Hvala bogu smo znova dvignili pokal.

Presrečni Marcos Magno Morales Tavares je v vlogi kapetana Maribora še petič zapored kot prvi dvignil pokal za naslov nogometnih prvakov Slovenije. 31-letni Brazilec iz Porto Alegra je bil s 17 goli tudi prvi strelec Prve lige TS, vmes je postal tudi najboljši strelec Maribora vseh časov, s 102 prvoligaškima goloma pa ima lepe možnosti, da v dveh sezonah preseže tudi absolutni ligaški rekord Štefana Škaperja (130 golov). Z vsem tem je seveda "Tava" prava legenda Maribora in tu ima po besedah športnega direktorja Zlatka Zahovića dosmrtno pogodbo.

Ob slavju je trener Ante Šimundža razblinil vsa namigovanja, da se poslavlja z mesta trenerja vijoličastih: "Sploh nisem razmišljal o ničemer drugem kot o Mariboru." Šimundža je Maribor popeljal do dveh državnih naslovov, enega pokalnega, do šestnajstine Evropske lige in seveda Lige prvakov.

"Imeli smo izredno sezono. Naredili smo ogromno za slovenski nogomet in za Maribor. Postavili smo zelo visok mejnik. Nihanja v športu so normalna, a smo naredili vse, da so bila čim manjša. Na koncu smo prišli do naslova z zajetno točkovno prednostjo."



Tavares: "Ljubim Maribor in vse navijače"