Michael Owen. Foto: Reuters
Michael Owen. Foto: Reuters

Rad bi igral za svojo državo in se znova udeležil svetovnega prvenstva. Moram sprejeti, da nisem v trenutni postavi in si misliti: 'Če me uvrsti v postavo, je to bonus in dal bom vse od sebe'. Ko me prvič ni uvrstil v postavo sem bil otopel.
Leta in leta sem bil glavni angleški napadalec. Bil sem zelo razočaran in razburjen. Naslednjih nekaj dni se skušaš tega zavesti. Potem te ne uvrstijo v naslednjo postavo in si otopel ter se znova sprašuješ, ko pa tretjič nisi vključen, počasi prideš do točke, ko si rečeš: 'OK. Zaradi katerega koli razloga nisem v postavi'.
S tem sem se spopadel na svoj način. Če preveč dolgo razmišljaš o tem, si lahko začneš misliti, da si slab igralec, ker ne dobiš mesta v angleški reprezentanci, a sem prepričan o svojih sposobnostih. Če preveč premišljuješ, začneš dvomiti vase.
Michael Owen je bil včasih razočaran, ko ga angleški selektor Fabio Capello ni uvrstil v reprezentanco, zdaj pa počasi sprejema, da verjetno ne bo igral na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Owen je v angleškem dresu zbral 89 nastopov in zabil 40 golov, Reuters.