Nejc Žnidarčič ima že 20 medalj s svetovnih in evropskih prvenstev. Foto: Jakob Marušič
Nejc Žnidarčič ima že 20 medalj s svetovnih in evropskih prvenstev. Foto: Jakob Marušič

Nejc Žnidarčič, član Kajak kluba Soške elektrarne, je v več kot 15-letni športni karieri v spustu s kajakom na divjih vodah doslej osvojil 12 medalj na svetovnih prvenstvih, osem na evropskih in 25 na tekmah svetovnega pokala. Z letošnjega evropskega prvenstva v Banjaluki se je vrnil s kar štirimi kolajnami, kar ni uspelo še nikomur.

Žnidarčič je na reki Vrbas v sprintu, svoji paradni disciplini, osvojil naziv evropskega prvaka in tako ubranil lansko zlato. Poleg prvega mesta v posamični konkurenci se je v sprintu naslova evropskega prvaka veselil tudi skupaj z Vidom Debeljakom in Timom Kolarjem na ekipni tekmi. V kategoriji klasični spust pa je na posamični tekmi osvojil bronasto medaljo, prav tako je tretje mesto dosegel skupaj s Timom Kolarjem in z Maksom Frančeškinom na ekipni tekmi.

Po Banjaluki slovenske divjevodaše na domačem prizorišču 13. junija čaka še spektakel v Celju, ki obljublja tudi bogate nagrade za najboljše. To bo finale evropskega pokala, med 18. in 20. junijem pa bodo tekmovalci v Kobaridu oziroma Trnovem ob Soči nastopili na dveh tekmah svetovnega pokala, ki jima bosta sledili še preizkušnji za svetovni pokal v Avstriji.