Fotografija iz začetka ere Prosinečkega v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Fotografija iz začetka ere Prosinečkega v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko je klub napovedal njegov odhod z mesta trenerja, je v javnost iz ure v uro prihajalo vedno več nevzdržnih trditev in floskul.

Sorodna novica Prosinečki in Rudonja zapuščata Olimpijo, direktor Barišić ostaja

Nihče pa ne ve, da je na pripravah trenerski štab večkrat (skoraj vsak dan) kartal do 4. ure zjutraj z alkoholom in cigaretami. Poleg tega je kot trener neodgovorno prestavljal ali celo odpovedoval načrtovane treninge.

Nazadnje je trening brez posveta s predsednikom ali direktorjem kluba odpovedal dva dni pred koncem priprav. Z naše perspektive bi bila vsa ta dejstva zadosten razlog za razhod s trenerjem, ki tako deluje v prvoligaški ekipi. Želimo pa pustiti preteklosti in pozitivno gledati v prihodnost!

Danes, v soboto, 2. julija 2022, se je predsednik Adam Delius dogovoril z novim trenerjem, ki ima dovolj izkušenj v Evropi in je vrednotno usmerjen. Trenerja in njegovo ekipo bo klub javnosti predstavil v ponedeljek zjutraj.

Od zdaj naprej bosta vse poslovne odnose v klubu direktno nadzorovala predsednik kluba Adam Delius in podpredsednik dr. Christian Dollinger.

Vodstvo NK Olimpije je tik pred novinarsko konferenco Roberta Prosinečkega poslalo svoje videnje dogajanja okrog trenerja. Vir: NK Olimpija.