Primož Ulaga je lahko z letošnjo sezono s tekmovalnega vidika zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Primož Ulaga je lahko z letošnjo sezono s tekmovalnega vidika zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Drugo pa so odnosi med ekipo in SZS-jem ter odnosi znotraj alpskega smučanja. SZS upa, da bodo odnosi med alpsko reprezentanco in njeno ekipo boljši ter da po koncu kariere Mazejeve ta disciplina ne bo ponovno na začetku. Sam tekmovalni stik s svetovnim vrhom se je začel z Bojanom Križajem in Tonetom Vogrincem, izboljšanjem pogojev ter z akcijo Podarim dobim. Tega je že dolgo in Tina Maze ni prišla iz nič, pred tem se je zgodilo že mnogo dogodkov, mnogo uspehov. Trudili se bomo, da bo Mazejeva še naprej imela dobre pogoje in uspehe, ampak tudi da pripeljemo mlade obetavne smučarke in smučarje na visoko raven, da mogoče dobimo tudi med smučarji 'Tino Maze'.

Sezona je resnično vrhunska, včasih smo bili s takimi dosežki zadovoljni že v treh sezonah. Pa ta zima sploh še ni končana. Pred nami je še nordijsko svetovno prvenstvo, nastopali bodo še deskarji, smučarji prostega sloga, dve vrhunski tekmi svetovnega pokala bomo priredili pri nas. Bo še veliko slavja, saj so športniki zelo dobro delali, tudi skupna zmaga v svetovnem pokalu, ki jo bo po finalu v Lenzerheideju slavila Tina Maze, se ne zgodi pogosto. Pred tem jo je slavil Primož Peterka.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga je na tiskovni konferenci ocenil odnos do Tine Maze. Med drugim je še dejal, da bodo o spremembah v vodenju in načinu dela zveze odločali po sezoni, ko bo predlagal spremembe statuta. Zavzema se za profesionalno vodenje posameznih disciplin zveze, torej uvedbo direktorjev. Zatrdil je, da ne bo več dolgo predsednik amater in da do zdaj tudi na IO ni bilo večjih nasprotovanj uvedbi poklicne predsedniške funkcije. Vir: STA.