www.alesfevzer.com Foto:
www.alesfevzer.com Foto:

Če je bilo takrat prvo mesto vredno 30.000 frankov, bi jih moral zdaj najboljši dobiti vsaj 50.000! Za tako veliko prireditev se mi zdijo tako majhne nagrade podcenjujoče do športa in športnikov. Toda ljudje v skokih so očitno hitro zadovoljni z malim, ker so pač tako vzgojeni, to pa pristojnim očitno ustreza. Ne razumem tega, da je vsem v redu tako, kot je.

V alpskem smučanju so nagrade občutno večje. Ilka Štuhec in Žan Kranjec, ki sta nas navdušila prejšnji teden, sta za zmage prejela dosti več denarja kot skaklaci, pa je šlo za tekme, ki niso imele prav veliko gledalcev niti kakšne posebne tradicije. Še posebej, če jih primerjam s prizorišči na novoletni turneji, okrog katere se vrti ogromno denarja. Zaradi navijačev so polni hoteli, mesta živijo od tega, vsi imajo določene koristi, skakalci pa tekmujejo za drobiž. Ni mi jasno, zakaj se nihče ne upre temu.

Nekdanji odlični smučarski skakalec, zdaj pa predsednik SSK Ilirija Primož Ulaga je bil v pogovoru za Delo ogorčen nad denarnimi nagradami, ki jih prejemajo skakalci. Vodilni v letošnji sezoni svetovnega pokala Rjoju Kobajaši je zaslužil 64.600 evrov. Vsaka točka svetovnega pokala je vredna 100 švicarskih frankov, zmaga je torej vredna 10.000 frankov, prvo mesto v kvalifikacijah pa 3.000.