Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

kot ga je imel na primer Dirk Nowitzki. Je novinec in moral bo odigrati vsaj eno, dve sezoni, da bo tak dobil status.

Slednji je lahko vedno igral za Nemčijo, zato sem optimističen glede igranja Dončića za slovensko reprezentanco v prihodnosti. Ali bo to že v naslednjem ciklusu letos septembra, pa bomo še videli.

Trenirali in pripravljali smo se tako, kot da Dončića ne bo. Načrt B je bil, da bo Luka prišel in nam prinesel dodano vrednost, a žal se to ni zgodilo. Zadnje dni smo bili v navezi z njim, njegovim mededžerjem in vodstvom Dallasa, ki je izrazilo željo, da se Luka odpočije po naporni sezoni. Hkrati pa Luka sploh še nima podpisane pogodbe z Mavericksi, ker se te lahko po pravilih lige NBA podpisujejo šele po 7. juliju. To pomeni, da sploh ni zavarovan, da ga tudi KZS ne more zavarovati.

Selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je spregovoril o Luki Dončiću, ki ne bo mogel pomagati izbrani vrsti na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori. Glavni pogajalec z Dallasom in mnedžerjem Luka Dončića Billom Duffyjem je bil generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterović. O možnostih igranja za Slovenijo se je začel pogovarjati že pred meseci, v zadnjih dneh pa je dobil potrditev, da je Luka Dončić tako pomemben del velikega posla, da ga Dallas enostavno ne želi ogroziti. Hkrati so junijske kvalifikacije v tako nerodnem terminu, da Dončić nima pogodbe in ga tako KZS sploh ne more zavarovati. Je pa Nesterović zato sporočil novico, da bo Luka Dončić prišel v Stožice in s tribune spodbujal soigralce. Vir: STA