Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Z Litovci je pogodbo podpisal že pred tekmo z Ukrajino. Novi delodajalci so želeli, da se jim pridruži takoj, a si je izboril, da je odigral še tekmo z Ukrajino. V boju pod košem bodo tako morali pomagati tudi igralci, ki igrajo na poziciji 3 in 4.

Najbolj pomembno je, da proti Latviji popravimo vtis, ki smo ga pustili v Ukrajini. Čeprav je bila pri igralcih prisotna velika želja, tega po odločnem začetku Ukrajincev niso uspeli pokazati in celo tekmo igrali v nekakšnem krču.

Zdaj nas vse skupaj čaka kar nekaj nalog. Najprej se moramo regenerirati, saj smo od zadnjih treh dni, kar dva preživeli na poti ter igralce po takšnem porazu psihološko in igralsko dvignit. Igro latvijske reprezentance smo si že ogledali.

Latvija v Ljubljano prihaja po porazu z odlično Črno goro, ki je imela v zasedbi vse evroligaške igralce Budućnosti. Lovili bodo zmago, ki bi jih ohranila pri boju za svetovno prvenstvo. A tudi mi bomo lovili zmago, ki bi nam dvignila samozavest.

Selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović pred nedeljsko tekmo kvalifikacij za SP v Stožicah proti Latviji. Slovenijo je Ukrajina povsem nadigrala, proti Latvijcem pa bodo evropski prvaki odigrali še bolj oslabljeni, saj jih zapušča Žiga Dimec.