Foto:
Foto:

Nastop v Ligi ABA imamo zagotovljen, igrali pa bomo še eno evropsko tekmovanje, zdaj še ni znano, ali bo to Fibina Liga prvakov ali Ulebov evropski pokal. Želimo igrati v kakovostnem evropskem tekmovanju. Imeli smo stike z vodstvom Evrolige. Že več deset let sem prijatelj z direktorjem Jordijem Bertomeujem. Veliko je kandidatov za nastop v Evropskem pokalu.

Poskušamo dobiti še dodaten denar, želimo povečati proračun. Naša ekipa mora ustrezati evropskim tekmovanjem. Želimo naskakovati končnico Lige ABA. Slovenija ima le dva milijona prebivalcev in ne more imeti več klubov v Evropi. Nemogoče je tekmovati v treh tekmovanjih. To je nehumano. Olimpije, ki je ranjena in utrujena, si gledalci ne želijo gledati na slovenskih parketih.

Če si klubi želijo igrati z Olimpijo v prvem delu državnega prvenstva, potem pa naj nekaj naredijo, da bomo prišli v vsako slovensko vas. Že to sezono sem rekel, da nismo dovolj bogati za tri tekmovanja. Cedevita ima sedem milijonov evrov proračuna in sestavlja dve ekipi, ki ju bosta vodila dva trenerja. Ena ekipa bo igrala v Ligi ABA in v evropskem tekmovanju, druga pa v hrvaškem prvenstvu.

Veliko je porodnih krčev, ni še vse tako, kot bi morali biti. Računam, da bo prihodnja sezona prava. Upam, da se bo Olimpija prikazala v pravem blišču.

Direktor Petrola Olimpije Roman Lisac je v pogovoru z novinarko TV Slovenija Majo Hrvatin strnil vtise tik pred koncem dolge sezone in obrnil pogled tudi v prihodnjo sezono, ko bodo cilji kluba precej višji.

Lisac: Uničene in zmatrane Olimpije ne želimo gledati
Lisac: Uničene in zmatrane Olimpije ne želimo gledati