Foto:
Foto:

Novakovića sem poklical 18. decembra trikrat na slovensko številko in mu enkrat poslal sporočilo, 21. decembra na nemško številko in oddal sporočilo na telefonski tajnici. Isti dan sem ga poklical tudi na slovensko telefonsko številko in 25. decembra spet na slovensko številko. Korena sem 20. decembra dvakrat klical na angleško številko, 21. decembra še enkrat in oddal sporočilo na telefonski tajnici, spet sem ga klical 25. decembra na angleško številko in oddal sporočilo na telefonski tajnici, isti dan sem ga klical še na slovensko telefonsko številko. Da je ironija še večja, sem Novakovića nekega večera srečal v Ljubljani. Dogovorila sva se, da se naslednji dan dobiva. Dvakrat sem ga poklical, na žalost pa se mi ni oglasil.

Pred tekmo s Škotsko sem tedanjega sekretarja reprezentance Boštjana Gasserja prosil, naj ju pokliče in jima da neke vrste ultimat, da imata 14 dni časa, da se odločita, ali bosta igrala za slovensko reprezentanco. Potem sta vsak napisala svoje sporočilo za javnost, da sta končala kariero.

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović je v intervjuju za Dnevnik "očistil dušo" in pojasnil dogodke iz decembra 2011, ko so ga obtoževali, da se ni potrudil, da bi za reprezentanco pod njegovim vodstvom še naprej igrala Milivoje Novaković in Robert Koren.