Lahko se pozabi in misli na naslednje dirke.

Tadej Pogačar je v soboto nastopil na Strade Bianche, kjer je bil izvrsten sedmi, od srede do naslednjega torka pa ga čaka
Tadej Pogačar je v soboto nastopil na Strade Bianche, kjer je bil izvrsten sedmi, od srede do naslednjega torka pa ga čaka "dirka dveh morij", kjer je kot na UAE Touru znova prvi favorit. Foto: RCS Sport

Samo nekaj minut po prihodu Primoža Rogliča na kronometru v 3. etapi dirke Pariz-Nica je imel Tadej Pogačar kratko spletno novinarsko konferenco.

Zmagovalec lanske Dirke po Franciji bo v sredo kot eden izmed glavnih favoritov začel konkurenčno etapno Dirko od Tirenskega do Jadranskega morja. Več o dirki dveh morij in kaj je pred njo še povedal Pogačar pa v sredini jutranji napovedi.

Ob koncu pogovora je Pogačar vnovič moral odgovoriti na vprašanje o lanskem kronometru na La Planche des Belles Filles, kjer je v predzadnji etapi zmagal in prevzel iz rok starejšega rojaka rumeno majico in zgodovinsko skupno zmago na Tour de France. A ker letošnja francoska pentlja prinaša dva ravninska kronometra, je zdaj poudarek na tovrstnih vožnjah na čas, ki se močno razlikujejo od juriša na smučarsko središče v Vogezih.

Vir: Spletna novinarska konferenca Tadeja Pogačarja pred štartom 56. dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.