Foto:
Foto:

...
Uporabljal je veliko eritropoetina (EPO). Če pogledamo njegove vzorce z Dirke po Franciji leta 1999, vidimo, da je bila tam koncentracija eritropoetina v krvi največja, kar smo jih kdaj zaznali.
Direktor ameriške protidopinške agencije (USADA) Travis Tygart je v oddaji 60 minut na televiziji CBS, ki jo bodo predvajali v nedeljo, zatrdil, da se je Lance Armstrong v pogovoru z Oprah Winfrey prejšnji teden večkrat zlagal. Tako naj ne bi govoril resnice, ko je dejal, da po letu 2005 ni več uporabljal nedovoljenih sredstev, prav tako pa, ko je izjavil, da je ob sedmih zmagah na Touru med letoma 1999 in 2005 uporabljal samo majhne količine eritropoetina.
Tygart pravi, da nista resnični tudi njegovi izjavi, da nihče od njegovih zastopnikov USADI ni ponudil 250.000 ameriških dolarjev in da ni vplival na jemanje dopinga pri drugih članih v njegovi ekipi. Tygart je sicer Armstrongu poslal pismo, v katerem mu je do 6. februarja postavil rok, do katerega se mora odločiti, ali bo pristal na popolno sodelovanje z USADO, v primeru katerega bi mu lahko znižali dosmrtno prepoved tekmovanja.