"Kakšen čudovit dan življenja. Tako ponosen in vesel za Urško." je na Twitterju ob zmagi svoje partnerice zapisal presrečni Tadej Pogačar. Foto: Instagram/tadejpogacar

O taktičnem načrtu:
Zmagati nikoli ni lahko. Na to dirko smo res šle z odprtimi kartami, vsaka je dobila priložnost. Sicer smo pazile na skupno razvrstitev, a smo vedele, da se zadnji dan ne more veliko spremeniti. Zato smo poskušale z napadi.

Sorodna novica Urška Žigart v Valencii do zmage kariere

O razpletu neobičajnega bega dvojice:
V glavnini so me preprosto spustile, saj se je skupina umirjala po prvem spustu. Na drugi klanec sem se odpeljala. Vseskozi sem imela eno Nemko spredaj ali zadaj. Ona je bila na dol boljša, jaz pa navzgor, nekako si nisva uspeli najbolje pomagati. Ko sem videla, kako trpi na zadnji nekategorizirani vzpon, sem se odločila, da je treba iti na vse ali nič. Bilo je to približno 30 km do konca, ko sem imela okoli 4 minute prednosti pred glavnino.

O avstralski ekipi svetovne serije:
V ekipi Bike Exchange se dobro počutim. Vsem puncam dajo priložnost, vse smo dovolj dobre za kakšno zmago, zato nam to tudi omogočijo. Zelo te podpirajo, spodbujajo, res super ozračje v ekipi.

Po zmagi kariere v zadnji, 4. etapi Dirke po Valencii se je Urška Žigart oglasila Valu 202 in pokomentirala največji uspeh kariere, ki je hkrati eden največjih uspehov slovenskega ženskega kolesarstva.