Tudi Tomaž Kovšca čuti povišano raven adrenalina. Foto: RTV SLO
Tudi Tomaž Kovšca čuti povišano raven adrenalina. Foto: RTV SLO
Jure Robič
Jure Robič je pripravljen na večdnevni pekel, ko bo spal le dobro uro na dan. Foto: www.jurerobic.net

Štirje dnevi v Carlsbadu so v pripravah na dirko minili kot bi mignil, najbrž se nam bo v naslednjih dneh še kolcalo po sijajnem gostitelju Danielu Zimmermanu. Kako je človek poskrbel za nas! Vedno in povsod je bil na voljo.

Robiča obiskal Banks
Eden od vrhuncev bivanja v njegovi vili je bil obisk legendarnega troskokaša Willija Banksa. Bivši svetovni rekorder in trikratni ameriški olimpijec je prišel izrazit svoje spoštovanje Juretu. Našemu prvaku se je ob takšni časti smejalo do ušes. Komu se pa ne bi?!? Seveda sem izkoristil priložnost in z njim posnel krajši intervju. Obljubil je, da bo prišel Jureta pospremit tudi na štart.

Jure je iz ure v uro bolj napet, čeprav se njegovega razpoloženja ne da primerjati s preteklimi Raami ali Touri. Tokrat je veliko bolj sproščen in prepričan vase. Tudi ekipa deluje izjemno uigrano, vse tehnične podrobnosti so fantje rešili brez vseh težav. Spomnim se preteklih dveh Tourov in živčnega pripravljanja avtomobilov pozno v noč. Tokrat vse deluje že več kot 24 ur pred startom.

Motivacija je na visoki ravni
Uroš Velepec se je izkazal za izvrstnega vodjo. S svojim izjemnim humorjem zabava moštvo in vzdržuje visoko raven motivacije, čeprav je tudi pri njem čutiti manjšo negotovost pred štartom. Nekdanji zmagovalec Ultramana s takšnimi preizkušnjami, kot ga čakajo v naslednjih dneh, pač še nima izkušenj.

Zvečer bo Jure zvezda na slavnostnem banketu, tam se bomo s priložnostnimi darili za gostoljubnost zahvalili tudi Danielu. In jutri zjutraj krenemo na pot. Tudi v sebi čutim, kako nivo adrenalina narašča ...

Tomaž Kovšca