Michael Schumacher je bil navdušeni smučar, ki se mu ni odrekel niti med dirkaško kariero. A ravno na smučišču ga je nato doletela najhujša nesreča v življenju. Foto: EPA
Michael Schumacher je bil navdušeni smučar, ki se mu ni odrekel niti med dirkaško kariero. A ravno na smučišču ga je nato doletela najhujša nesreča v življenju. Foto: EPA

V filmu bodo med drugim na ogled novi posnetki, ki jih hrani Schumacherjeva družina, ne bo pa govora o v meglo zavitem zdravstvenem stanju, v katerem je sloviti dirkač že vse od nesreče, ki jo je doživel pred petimi leti na smučišču v Meribelu v Franciji.

O Schumacherju bodo v dokumentarcu spregovorili njegova družina žena Corinna ter otroka Gina in Mick, tudi sam uspešen dirkač, ki je trenutno v formuli 2 Schumacherjev oče ter njegovi nekdanji kolegi in tekmeci.

Po besedah Schumacherjeve menedžerke Sabine Kehm: "Michaelova izjemna kariera po 25 letih od prvega naslova prvaka zasluži obeleženje."

Schumacher je prvi naslov prvaka osvojil leta 1994, za najuspešnejše obdobje pa velja tisto med letoma 2000 in 2004, ko je bil kar petkrat najboljši voznik F1. Upokojil se je leta 2012 s številnimi rekordnimi dosežki, med katerimi seveda izstopa sedemkratni naslov svetovnega prvaka. Na božično-novoletnih počitnicah v Maribeli se je zgodila tragedija 29. decembra 2013, ko je med smučanjem zunaj urejene proge padel in z glavo trčil ob kamenje. Doživel je hudo poškodbo glave, zaradi česar je bil pol leta v umetni komi, nakar je prešel v domačo oskrbo.

Schumacherjeva družina tudi s sodnimi nalogi preži na vsako curljanje informacij ali golo špekuliranje o stanju legendarnega dirkača, sami pa le poredko izdajo uradno stanje. Leta 2016 so objavili, da "bo z nadaljnjo podporo in potrpljenjem nekega dne spet z nami". V enem izmed sodnih postopkov proti nemškim tabloidom so Schumacherjevi odvetniki razkrili, da ne more hoditi in se ne more sam premikati. Ob Michaelovi 50-letnici je žena Corinna podala izjavo za javnost, v kateri pa ni bilo podanih nobenih konkretnih informacij o Schumacherjevem stanju. "Lahko ste prepričani, da je v najboljših mogočih rokah in delamo vse, kar je v človeških močeh, da mu pomagamo," je 3. januarja letos zapisala Corinna Schumacher.