Lewis Hamilton je bil ves konec tedna tih in zadržan. Šele po dirki je razkril razloge za svoje bolečine. Foto: EPA
Lewis Hamilton je bil ves konec tedna tih in zadržan. Šele po dirki je razkril razloge za svoje bolečine. Foto: EPA

Predstavniki McLarna so šele po dirki za VN Evrope razkrili, kako blizu 'nenastopa' je bil 23-letni Britanec. "V soboto ob 8.00 sem dobil klic od našega moštvenega zdravnika Akija Hintse, ki mi je sporočil, da je Lewis v težavah. Zbudil se je s številnimi migrenami, hkrati pa je imel še težave z vratom," je nenavadni konec tedna vodilnega v svetovnem prvenstvu opisal direktor McLarna Martin Whitmarsh.

De la Rosa je bil v pripravljenosti
"Aki se je dolgo uvarjal z Lewisom, saj vse dopoldne ni mogel premikati vratu. Poklicali smo že našega testnega voznika Pedra de la Roso, da bo nastopil na kvalifikacijah, toda Lewis je na vsak način želel nastopiti," je soboto natančno opisal Whitmarsh.

Britanec dvakrat drugi
Hamilton je na kvalifikacijah osvojil drugo mesto, drugi pa je bil tudi dan pozneje na dirki. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je prednost pred najbližjim zasledovalcem (ta je po zmagi v Valencii zdaj Felipe Massa) povišal na šest točk.

Lewis Hamilton bo ta konec tedna testiral v Monzi, v nedeljo pa bo na dirkališču Brands Hatch na jugu Anglije naredil nekaj demonstracijskih krogov pred dirko serije DTM.

S. J.