Nico Hülkenberg in Sergio 'Checo' Perez bosta tudi v letošnji sezoni dirkala za force indio. Foto: Force India
Nico Hülkenberg in Sergio 'Checo' Perez bosta tudi v letošnji sezoni dirkala za force indio. Foto: Force India
Force India VJM08
"Nos" dirkalnika force indie VJM08 je zelo podoben sprednjemu delu williamsovega FW37, ki so ga komercialno predstavili danes dopoldne. Foto: Force India

Z dirkalnikom, ki ga je indijsko moštvo s sedežem v Silverstonu predstavilo v Ciudad de Mexicu, želijo še povečati bero točk, ne skrivajo pa niti želja po uvrstitvah na oder za zmagovalce.

Novi dirkalnik, ki ima med drugim nekoliko predelano zadnje vzmetenje, ima podoben 'nos' kot williamsov FW37, ki so ga v Grovu predstavili dopoldne.

Testiranja v novem vetrovniku
Novi dirkalnik bodo premierno predstavili med drugim zimskim testiranjem, med prvim v Jerezu bodo dirkali z lansko force indio VJM07. "Letošnji dirkalnik je izpopolnitev lanskega. Velik napredek smo dosegli na tehnološki ravni, saj uporabljamo vetrovnik v Kölnu, to pa je tudi največji korak, ki smo ga napravili," je dejal lastnik in vodja moštva Vidžaj Malja. Dodal je: "Po navadi smo teste opravljali v Brackleyju v precej dotrajanem vetrovniku." Malja upa na dobro sezono, še posebej pa si želi dobrih nastopov, ko se bo 8. maja v Barceloni začel evropski del.
"Srečo imamo, da za nas dirkata dva izjemna dirkača, ki bosta - vsaj tako upamo - force indio popeljala v ospredje. Upamo, da se nam bo nekajkrat uspelo zavihteti tudi na zmagovalni oder," je še povedal.