"Lotus E23 hybrid je za našo ekipo novo obdobje, ne le zaradi novega Mercedesovega pogonskega sklopa, temveč tudi zaradi sadov, ki smo jih poželi s trdim delom v zimskem času," je povedal Matthew Carter, izvršni direktor Lotusa. Dodal je, da je pred začetkom nove sezone v kraljici motošporta zelo optimističen: "Čas je, da pozabimo na razočaranje iz lanske sezone in začnemo uživati v rezultatih trdega dela v zadnjih 12 mesecih. Pripravljeni smo na vrnitev tja, kjer nam je mesto - v sam vrh tega športa." Foto: LotusF1Team.com


Lotus je imel lani po precej uspešnem letu 2013, ko sta Kimi Räikkönen in Romain Grosjean Britancem priborila četrto mesto v konstruktorskem seštevku, izjemno slabo sezono.
Moštvo iz Enstona se ni najbolje pripravilo na nove predpise, v konstruktorskem seštevku je sezono sklenilo na skromnem 8. mestu, do točk se je dokopalo zgolj na treh dirkah - Grosjean jih je osvojil osem, Pastor Maldonado dve.
Po uspehe z novim pogonskim sklopom
Tokrat Britanci pričakujejo povsem drugačen razplet, še posebej zato, ker so zamenjali pogonski sklop - Renaultu so pomahali v slovo, namestili pa Mercedesovega, ki je trenutno najboljši v karavani formule ena. "E23 hybrid je velik napredek. Jasno je, da smo imeli lani kopico težav, zato smo poskušali dirkalnik izboljšati na tistih področjih, ki so nam povzročali največ preglavic. V vetrovniku smo dosegli velik napredek, prav tako je dirkalnik boljši na področju hlajenja. Pričakujemo, da se bo lotus E23 odrezal precej bolje od svojega predhodnika," je prepričan tehnični vodja ekipe Nick Chester. Poudaril je, da so se med lansko neuspešno sezono veliko naučili in se dobro privadili na nove predpise.
"Zavedamo se, da smo naredili velik korak naprej. Vseeno ne moremo vedeti, kako se bo dirkalnik obnesel, dokler ne bomo z njimi tekmovali na dirki. Vsekakor pa pričakujemo precej boljše rezultate od lanskih," je še dodal.