Kimi Räikkönen in Sebastian Vettel bosta v novi sezoni formule ena prvič moštvena kolega. Foto: EPA
Kimi Räikkönen in Sebastian Vettel bosta v novi sezoni formule ena prvič moštvena kolega. Foto: EPA
Maurizio Arrivabene in Sergio Marchionne
Maurizio Arrivabene in Sergio Marchionne sta na novinarski konferenci v Maranellu spregovorila o letošnjem (neuspešnem) letu za Ferrari, dotaknila sta se tudi naslednje sezone. Foto: Ferrari
Ferrari računa s Vettlom na svetlo prihodnost


Na tradicionalni novinarski konferenci ob izteku leta je s sedmo silo spregovoril predsednik Ferrarija Sergio Marchionne, ki je med letošnjo sezono na čelu Ferrarija zamenjal dolgoletnega prvega moža italijanskega moštva Luco di Montezemola.
V Maranellu so spregovorili o letošnjem letu, z mislimi pa so že pri naslednji sezoni, od katere navijači pričakujejo veliko. Še posebej bo zanimivo, kako se bo odrezal novopečeni Ferrarijev dirkač Sebastian Vettel, ki se je moštvu pridružil po sklepni dirki sezoni v Abu Dabiju.

Tudi z Vettlom je Ferrari veliko tvegal
"Sezona 2014 je bila za Ferrari katastrofalna," je priznal novi predsednik Ferrarija in nadaljeval: "Leto 2015 bo za nas tranzicijsko, saj bomo še vedno plačevali grehe iz preteklih let, ko smo potegnili nekaj napačnih potez." Vseeno v moštvu vlada pozitivna energija, še posebej zdaj, ko je v Maranello prišel štirikratni svetovni prvak Vettel, ki pa utegne potrebovati kar nekaj časa, da bo dosegel svoje ambicije s 'poskočnim konjičkom'. "Mislim, da Sebastian ni naiven, dobro se zaveda, kakšne so naše realne zmožnosti. A to je pač moč Ferrarija: ljudi lahko pritegne že zgolj s potencialom. Naša glavna naloga v novi sezoni je, da del tega potenciala izkoristimo. Vettlovo veliko tveganje je tveganje tudi za nas, saj se drug na drugega zanašamo, da rekonstruiramo naše moštvo in mu zagotovimo napredek," je še dodal prvi mož Ferrarija.
Moštveni kolega je največji tekmec
Potem ko se je med letošnjo sezono prijateljstvo med mercedesoma, Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom, precej skrhalo, vodja moštva Ferrari Maurizio Arrivabene upa, da se to ne bo ponovilo pri Vettlu in Kimiju Räikkönenu, sicer zelo dobrima prijateljema in 'sosedoma'. "Vettel v moštvo prinaša izkušnje z zmagovanjem, osvojil je štiri naslove prvake in zelo je prizadeven. Trenutno si najbolj želi napredka ekipe. Kljub temu da so dirkači luksuzni delojemalci, so še vedno delojemalci in morajo tesno sodelovati z vsemi v moštvu," je poudaril Arrivabene in dodal: "Mislim, da je Sebastian primeren za delo, ki ga čaka. S Kimijem se zelo dobro razume, kar je zelo dobro, a prepričan sem, da se na progi ne bosta ravno najbolje razumela, saj še vedno velja pravilo, da je moštveni kolega ostaja največji tekmec."

Ferrari računa s Vettlom na svetlo prihodnost