Kimi Räikkönen je v Montrealu osvojil četrto mesto. Foto: Reuters
Kimi Räikkönen je v Montrealu osvojil četrto mesto. Foto: Reuters
Hamilton četrtič slavil v Montrealu

Räikkönen v letošnji sezoni dosega slabše rezultate od moštvenega kolega Sebastiana Vettla. Eden izmed glavnih razlogov so slabši časi v kvalifikacijah, zaradi katerih na nedeljskih dirkah nima zagotovljenih najboljših štartnih položajev.

V Kanadi se mu je prejšnji konec tedna vožnja na čas vendarle posrečila, bil je tretji, a je nato po napaki v 10. zavoju, ko ga je zavrtelo, izgubil tretje mesto in se uvrstil tik pod oder za zmagovalce. Kljub vidnemu napredku iz lanske sezone je Finec prepričan, da morajo v Maranellu na vseh področjih izboljšati dirkalnik, če želijo konkurirati vodilnemu Mercedesu.

Potrebujejo še nekaj časa
"Izboljšati se moramo na vseh področjih. Dirkalnik je pravzaprav zelo dober, a v Montrealu sem moral ves čas varčevati gorivo, kar predstavlja omejitev v dirkanju," je dejal zadnji Ferrarijev dirkaški svetovni prvak. Nadaljeval je: "Od lanske sezone smo veliko napredovali, a - kot vidimo - nas čaka še veliko dela." Räikkönen upa, da bo italijansko moštvo na naslednjih dirkah - prva je na sporedu 21. junija v Spielbergu - zmanjšalo zaostanek za Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom. "Prepričan sem, da nam dirkališče v Montrealu ni bilo pisano na kožo. Toda dali smo vse od sebe in še naprej se trudimo dosegati najboljše možne rezultate. Če bomo še naprej trdo delali, bomo dosegli želeni cilj, a potrebujemo še nekaj časa," je priznal.

Sklenil je: "Od dirkališča do dirkališča bo odvisno, kakšen bo naš zaostanek za Mercedesom. Za nami ni najboljši dirkaški konec tedna v Kanadi, a smo vseeno osvojili 4. in 5. mesto. To vsekakor ni katastrofa, a jasno je, da želimo dosegati boljše rezultate. Prav zaradi tega smo bili s kanadskim izkupičkom nekoliko razočarani."

Hamilton četrtič slavil v Montrealu