Daniel Ricciardo nestrpno čaka začetek 66. sezone v formuli ena, ki bo na uvodu postregel z dirko v rodni Avstraliji. Foto: Red Bull
Daniel Ricciardo nestrpno čaka začetek 66. sezone v formuli ena, ki bo na uvodu postregel z dirko v rodni Avstraliji. Foto: Red Bull

Lani smo potrebovali kar nekaj časa, sa smo v celoti osvojili dirkalnik, letos smo to storili že pred začetkom sezone. Za dirko v Melbournu bomo z novimi komponentami pripravljeni.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Ricciardo med testiranjem Red Bullovega dirkalnika RB11 v Barceloni. Foto: Red Bull
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas je z najhitrejšim krogom sklenil letošnja zimska testiranja pred začetkom nove, 66. sezone v formuli ena. Foto: EPA


Red Bull letošnjih zimskih testiranj ni začel najbolje. V Jerezu mu je ogromno preglavic povzročal Renaultov pogonski sklop, ki pa jih je moštvo - kot kaže - odpravilo, saj so se časi in predvsem zanesljivost v zadnjh tednih v Barceloni krepko izboljšali.

Odpeljani krogi, 4. dan:        
 1. F. NASR       Sauber     159
 2. N. ROSBERG    Mercedes   148
 3. S. PEREZ      F. India   130
 4. S. VETTEL     Ferrari    129
 5. V. BOTTAS     Williams    89
 6. M. VERSTAPPEN Toro Rosso  85
 7. D. RICCIARDO  Red Bull    72
 8. J. BUTTON     McLaren     36
 9. P. MALDONADO  Lotus       30

V moštvu Dietricha Mateschitza upajo, da bodo uspeh iz lanske sezone, ko so bili ob Mercedesu edina ekipa z zmago na dirki v formuli ena, letos še nadgradili. Vrzel po odhodu štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla je zapolnil mladi Danil Kvjat, ekipa pa nedvomno vse stavi na Daniela Ricciarda, ki je v soboto v Montmelu odpeljal 128 krogov.

Za Melbourne bodo pripravljeni
"Imamo velik potencial. Dirkalniku smo dodali nekaj komponent, ki so - vsaj po mojem skromnem mnenju - korak v pravo smer. Letos smo uspeli odpraviti nekaj slabosti dirkalnika iz lanske sezone, zato lahko rečem, da gre zaenkrat vse po načrtih. Ne morem biti bolj specifičen, lahko izdam le, da gre za nekaj popravkov na aerodinamiki dirkalnika, ki jo zdaj malce bolj razumemo. Lani smo potrebovali kar nekaj časa, sa smo v celoti osvojili dirkalnik, letos smo to storili že pred začetkom sezone. Za dirko v Melbournu bomo z novimi komponentami pripravljeni," je dejal vedno nasmejani Avstralec, ki je sicer v priljubljeni britanski oddaji Top Gear pred kratkim priznal, da ni ravno ljubitelj testiranj.
Na testiranjih še niso pokazali vsega
Ricciardo je v soboto v Barceloni vknjižil najslabši čas, za najhitrejšim Lewisom Hamiltonom je zaostal za slabe tri sekunde (+2,720), je pa zato odpeljal kar 128 krogov. "Počasi shrajamo z Renaultovim pogonskim sklopom. Prostora za napredek je še vedno veliko, vemo, da bo za to potreben čas. Letos smo na testiranju vsekakor v boljšem stanju kot lani, toda še vedno moramo uskladiti nastavitve za boljši dirkalnik," je še povedal 25-letnik iz Pertha in sklenil: "Mislim, da na testiranjih še nismo pokazali vsega, še vedno nismo odpeljali hitrih krogov z majhno količino goriva. Bomo videli, kako se bo vse izšlo v Melbournu, ko bomo vsi tekmovali z enako količino goriva, a zaenkrat menim, da smo s polnim rezervoarjem zelo konkurenčni."

Četrti dan testiranj, izidi:      
 1. V. BOTTAS     Will.   1:23,063
 2. S. VETTEL     Ferrari   +0,406
 3. F. NASR       Sauber     0,960
 4. M. VERSTAPPEN Toro Rosso 1,464
 5. D. RICCIARDO  Red Bull   1,575
 6. S. PEREZ      F. India   2,050
 7. N. ROSBERG    Mercedes   2,123
 8. J. BUTTON     McLaren    2,264
 9. P. MALDONADO  Lotus      5,209
                                  


Lani smo potrebovali kar nekaj časa, sa smo v celoti osvojili dirkalnik, letos smo to storili že pred začetkom sezone. Za dirko v Melbournu bomo z novimi komponentami pripravljeni.

Daniel Ricciardo