Sebastian Vettel bo v novi sezoni formule ena dirkal v povsem rdeči opravi Ferrarija. Foto: Ferrari
Sebastian Vettel bo v novi sezoni formule ena dirkal v povsem rdeči opravi Ferrarija. Foto: Ferrari

Niso mu bili všeč novi turbomotorji, ni maral njihovega zvoka, v dirkalniku se ni počutil udobno. Na začetku je bil zaradi tega zelo slabe volje, potem pa je preprosto moral sprejeti, da se nastalega položaja ne bo dalo spremeniti.

Sebastian Vettel
Vettel je z Red Bullom v zadnjih štirih sezonah osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Foto: EPA
Vettel že obiskal nove delodajalce

27-letni Heppenheimčan se je po izjemno uspešnem obdobju pri Red Bullu odločil kariero nadaljevati pri Ferrariju - nekdanjem moštvu svojega idola Michaela Schumacherja.

Po štirih zaporednih naslovih, ki jih je osvojil v moštvu pionirja energijskih pijač Dietricha Mateschitza, je sledila sezona 2014, v kateri nikakor ni našel stika z najboljšimi, za nameček pa ga je popolnoma zasenčil še novinec v moštvu Daniel Ricciardo.

Po poletnem premoru je bilo drugače
Prav Avstralec, ki je letošnje svetovno prvenstvo v formuli ena sklenil na tretjem mestu, je po mnenju vodje moštva Hornerja eden izmed razlogov, da se je Nemec odločil kariero nadaljevati z legendarnim moštvom iz Maranella. Ključna naj bi bila dirka za VN Italije, na kateri je Ricciardo prehitel tedaj aktualnega svetovnega prvaka. Po dirkaškem koncu tedna v Monzi se je v Vettlu nekaj spremenilo. "Po tej dirki je bil zelo razočaran. Po poletnem premoru sem videl, da ni več tako osredotočen, kot je bil v prejšnjih letih. Vedel sem, da se mu nekaj plete po glavi. Ferrari mu je najbrž ves čas dvoril, okoli tistega časa (neposredno po poletnem premoru, op. a.) se je najbrž tudi odločil, da je napočil čas za spremembo," je za BBC dejal Horner. "Dokončno se je odločil pred dirko v Singapurju. Tedaj je v Marina Bay prišel popolnoma drugačen. Bil je dosti bolj sproščen, a pred vestjo o odhodu je moral počakati še na Alonsovo odločitev za selitev k McLarnu. Nad končnim razpletom nismo bili presenečeni."
Nikakor mu ni uspelo osvojiti dirkalnika
Štirikratni svetovni prvak nikakor ni osvojil dirkalnika RB10, ves čas je imel težave, nikakor ni navdušen nad smerjo, v katero je krenila formula ena. "Nad tem se je jasno in glasno pritoževal. Niso mu bili všeč novi turbomotorji, ni maral njihovega zvoka, v dirkalniku se ni počutil udobno. Na začetku je bil zaradi tega zelo slabe volje, potem pa je preprosto moral sprejeti, da se nastalega položaja ne bo dalo spremeniti. Zelo se je trudil, a hitro je postal nestrpen, saj mu z mehaniki in inženirji nikakor ni uspelo nastaviti dirkalnika po njegovih željah, za nameček pa je njegov moštveni kolega zmagoval in dirkal na vrhunski ravni," je dejal Horner.
Ferrari je za vsakogar izjemno privlačen
Vettel bo v novi sezoni kraljice motošporta izpolnil otroške sanje in dirkal s ferrarijem, kjer mu bo družbo delal novi moštveni kolega in dolgoletni prijatelj Kimi Räikkönen. "Čas za slovo od Red Bulla je bil za Sebastiana najprimernejši. Z nami je dosegel vse, kar se doseči da. Član Red Bulla je bil že od 12. leta starosti," je še dejal Horner. "Z nami je osvojil štiri naslove dirkaškega svetovnega prvaka, dobil je 39 dirk, 45-krat je osvojil najboljši štartni položaj. Po mojem mnenju si je mislil: star sem 27 let in kariere ne želim skleniti brez možnosti nastopa za Ferrari. Zdaj imam najboljšo priložnost. Pač, Ferrari je izjemno privlačen za katerega koli dirkača!"

Niso mu bili všeč novi turbomotorji, ni maral njihovega zvoka, v dirkalniku se ni počutil udobno. Na začetku je bil zaradi tega zelo slabe volje, potem pa je preprosto moral sprejeti, da se nastalega položaja ne bo dalo spremeniti.

Vettel že obiskal nove delodajalce