Nicu Rosbergu se je lani izmuznil naslov svetovnega prvaka. Letos bo Nemec storil vse, da ponovi in nadgradi lanski uspeh. Foto: Mercedes
Nicu Rosbergu se je lani izmuznil naslov svetovnega prvaka. Letos bo Nemec storil vse, da ponovi in nadgradi lanski uspeh. Foto: Mercedes
Keke in Nico Rosberg
Rosberg želi ponoviti uspeh očeta Kekeja Rosberga, ki je leta 1982 postal svetovni prvak v formuli ena. Foto: EPA
Lewis Hamilton in Nico Rosberg
Mercedesa sta tudi letos glavna favorita za osvojitev dirkaškega naslova svetovnega prvaka. Foto: Mercedes

Sloviti Keke Rosberg je tedaj osvojil naslov svetovnega prvaka, res pa je, da bi se sezona najverjetneje končala drugače, če se ne bi dan pred dirko v Hockenheimu med testiranjem gum za dež hudo ponesrečil njegov največji tekmec Didier Pironi, ki je bil zaradi zloma obeh nog primoran izpustiti zadnje štiri dirke in v kraljici motošporta ni več nastopil.

Nico želi ponoviti uspeh svojega očeta iz tiste sezone. Lani je bil svojim sanjam zelo blizu, a je moral po ponesrečenem štartu in številnim težavam z dirkalnikom na sklepni dirki v Abu Dabiju priznati premoč moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu. Mercedes je 12-dnevna zimska testiranja v Jerezu in Barceloni opravil z odliko, aktualni svetovni prvaki iz Brackleyja so tudi letos glavni favoriti za osvojitev dirkaškega in konstruktorskega naslova.

Vselej je dobro odpeljati najhitrejši krog
Rosberg je v osmih dneh v katalonski prestolnici odpeljal najhitrejši krog (1:22,792), bil je slabe tri desetinke hitrejši od najbližjega zasledovalca. Poleg tega je na progi z novim Mercedesovim dirkalnikom F1 W06 odpeljal tudi največ krogov. "Dirkalnik je zelo dober, optimističen sem pred začetkom nove sezone," je dejal Nemec, ki sicer že vse življenje živi v Monaku. "Stvari se odvijajo v pravo smer. Seveda sem vesel, da sem odpeljal tudi najhitrejši krog, to je vselej dobro," je dodal.

Najti prave nastavitve je velik izziv
29-letnik iz Wiesbadna je v preteklih tednih zelo dobro spoznal novi Mercedesov dirkalnik, tudi vremenske razmere so bile optimalne za testiranje. "Pomembno je, da treniraš in dosežeš določen ritem. Na prvi dan testiranj sem bil še malce negotov, a kmalu sem ujel ritem in postajal vse boljši. V Barceloni so bile vremenske razmere prvič to zimo konstantne. Vseskozi smo testirali z enako količino goriva, na koncu smo veliko krogov nanizali še z mehkejšo različico gum," je še povedal Rosberg in sklenil: "Z rezultati testiranj sem zelo zadovoljen, kar pa še ne pomeni, da drugi niso enako dobri. Velik izziv je najti prave nastavitve dirkalnika, še posebej zdaj, ko smo praktično na začetku sezone."