Michael Schumacher od ponovne vrnitve leta 2010 ni zmagal niti na eni dirki. Foto: Reuters
Michael Schumacher od ponovne vrnitve leta 2010 ni zmagal niti na eni dirki. Foto: Reuters

Prejšnji teden je Mercedes podpisal pogodbo z Lewisom Hamiltonom, kar je pomenilo, da za 43-letnega Nemca v moštvu ni več prostora.
Schumacher se je po krajšem premisleku odločil, da ne bo iskal novega delodajalca in pred dirko za VN Japonske v Suzuki gruči novinarjev povedal, da je to njegova zadnja sezona v formuli ena.

"Čeprav sem se še sposoben kosati z najboljšimi na svetu, je na določeni točki dobro reči, da je konec. V zadnjem mesecu nisem bil več prepričan, da imam dovolj motivacije in energije, ki je potrebna za nadaljevanje kariere. Ni v mojem slogu, da nadaljujem, če nisem 100-odstotno v dirkanju. Po današnji odločitvi čutim olajšanje," je dejal sedemkratni svetovni prvak.

Schumacher je kariero v fomuli ena začel leta 1991 in do leta 2006, ko se je prvič upokojil, nanizal 91 zmag. Od leta 2000 do 2004 je osvojil pet naslovov zapored. Po štirih letih se je odločil, da se vrne v karavano, a mu z Mercedesom nikakor ni steklo po željah. V treh sezonah se je le enkrat uvrstil na stopničke, letos v Valencii.

Po "košarici" pri Mercedesu so Schumacherja za prihodnjo sezono povezovali s Sauberjem, a se je "Schumi" odločil za dokončno upokojitev.