Michael Schumacher je kljub intenzivnim terapijam še vedno v slabem stanju. Foto: Reuters
Michael Schumacher je kljub intenzivnim terapijam še vedno v slabem stanju. Foto: Reuters
Navijači Michaela Schumacherja
Navijači Michaela Schumacherja upajo na dobre novice, a teh iz Glanda še niso dočakali. Foto: Reuters

Omenjena revija je konec lanskega decembra v članku 'ekskluzivno' razkrila, da naj bi 47-letni Schumacher po smučarski nesreči pred dvema letoma in pol, v kateri je dobil hude poškodbe glave, že lahko hodil. Šlo je za izjavo vira, ki naj bi bil blizu družine.

Damm: Michael ne more stati
"Schumi" je po njegovih navedbah že lahko s pomočjo terapevtov naredil nekaj korakov, dvignil naj bi lahko tudi roko. Schumacherjeva družina se je odločila za tožbo zoper revijo, na sodnem procesu, ki pravkar poteka, pa je odvetnik Felix Damm poudaril, da so trditve daleč od resnice. "Na sodišču sem poudaril, da to ni res. Michael ne more stati niti s pomočjo terapevtov. To je vse, kar lahko povem o njegovem stanju," je za CNN dejal Damm. Družina od revije Bunte pričakuje med 40 tisoč in 100 tisoč evri odškodnine.

Kehm: Tovrstno pisanje je neodgovorno
Schumacherjeva predstavnica Sabine Kehm je že lani navedbe v članku hitro ovrgla. "Žal se moramo spet odzvati na neresnično pisanje in poudariti, da so navedbe, da naj bi Michael že lahko hodil, popolnoma neresnične," je dejala in dodala: "Tovrstno pisanje je neodgovorno. Glede na resnost njegovega stanja in poškodb, sta njegova zasebnost in zasebnost družine zelo pomembni. Žal pa takšno pisanje daje lažno upanje vsem, ki ga tako ali drugače poznajo."

Šest mesecev umetne kome, nato okrevanje
Schumacher se je konec decembra 2013 hudo ponesrečil med smučanjem na neurejenih progah v Meribelu. Zaradi hudih poškodb glave so dirkača za šest mesecev dali v umetno komo, nato pa so ga odpustili iz bolnišnice. Nekdanji izjemni dirkač v kraljici motošporta zdaj okreva na družinskem posestvu ob obrežju Ženevskega jezera v švicarskem mestecu Gland. Zadnji, ki je o dirkačevem stanju javno spregovoril, je bil nekdanji športni direktor Ferrarija Luca di Montezemolo. "Imam novice in, na žalost, niso dobre. Življenje je čudno. Bil je izjemen voznik in v karieri je imel pri Ferrariju le eno hujšo nesrečo," je povedal 69-letnik iz Bologne.