Kevin Siggy je bil ves čas za petami Lucasa Müllerja, a je ta vodstvo suvereno ohranil do konca 15 krogov dolge preizkušnje. Foto: MMC RTV SLO
Kevin Siggy je bil ves čas za petami Lucasa Müllerja, a je ta vodstvo suvereno ohranil do konca 15 krogov dolge preizkušnje. Foto: MMC RTV SLO
Sorodna novica Slovenski dirkač ta konec tedna v boj za prestižno zmago

Najboljši gamerji so se v soboto pomerili na virtualnem uličnem dirkališču v Brooklynu, kjer so morali premagati 15 krogov (vsak krog je dolg 2,374 km in ima 14 zavojev).

Slovenski dirkač Siggy je v kvalifikacijah storil nekaj napak, tako da si ni priboril najboljšega štartnega položaja in je dirko začel z drugega mesta. 'Pole' si je v kvalifikacijah privozil Müller in vodilni položaj, kljub nenehnemu Siggyjevemu pritisku, zadržal do konca. Tretji je ciljno črto prečkal Avstralec Joshua Rogers.

Sorodna novica Mariborčan najprej navdušil McLaren, zdaj kraljuje v virtualni formuli E

Siggy: Pomembna štart in uvodni zavoj
"Jutrišnja preizkušnja bo še težja od današnje. Danes sem naredil nekaj napak v kvalifikacijah, zato mi ni uspelo svojega dela opraviti tako, kot sem želel. Jutri bo pomembno predvsem to, kako mi bo uspel štart in da preživim prvi zavoj. Potem je najpomembneje, da odpeljem 15 krogov," je po dirki dejal Siggy, ki si je z zmago v skupnem seštevku (to si je zagotovil že po šesti dirki) t. i. 'ABB Formula E Race at Home Challengea' zagotovil najboljši štartni položaj za nedeljski veliki finale. Končni zmagovalec omenjenega tekmovanja oziroma zmagovalec nedeljske dirke bo bogato nagrajen: preizkusil se bo v pravem dirkalniku formule E. Finale je na sporedu v nedeljo ob 17. uri, v neposrednem prenosu ga boste lahko spremljali na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Skupni vrstni red tekmovanja ABB Formula E Race at Home Challenge po sedmih dirkah:

#DirkačDržava/MoštvoŠt. točk
1Kevin SiggySLO/BMW | Andretti Motorsport148
2Peyo Peev Lucas MüllerBOL/Geox Dragon NEM/Mahindra Racing99
3Peyo PeevBOL/Geox Dragon 84
4Petar BrljakHRV/Panasonic Jaguar Racing81
5Joshua RogersAVS/Tag Heuer Porsche Formula E Team75
6Jan von der MeydeNEM/Nissan E.Dams50
7Nuno PintoPOR/DS Techeetah23
8Jacob ReidVB/Rokit Venturi Racing22
9Kush MainiIND/DS Techeetah21
10Ben HitzNEM/Envision Virgin Racing21