Sebastian Vettel naj bi v naslednji sezoni vozil za Ferrari. Foto: EPA
Sebastian Vettel naj bi v naslednji sezoni vozil za Ferrari. Foto: EPA

"Odločil sem se, da bom po koncu sezone zapustil Red Bull," je v Suzuki povedal 27-letni Nemec, ki je bil pri Red Bullu šest sezon. Dodal je: "Seveda gre za velik korak, ki ga je bilo težko narediti. Načrte za prihodnost bom predstavil kmalu."

Vodja Red Bulla Christian Horner je povedal, da je Vettel vodstvu ekipe svoj odhod naznanil šele v petek zvečer, med pripravami na VN Japonske. "Očitno mu je Ferrari ponudil izjemno privlačno pogodbo," je namignil Horner. Razlog za selitev je seveda tudi slaba letošnja sezona, zato Vettel potrebuje novo motivacijo.

Ferrari bo verjetno zapustil Fernando Alonso, ki naj bi se preselil k McLarnu.

Vettlova izjava je še toliko bolj presenetila vodilne pri Red Bullu, ker je še pred dvema dnevoma zavračal vse namige o menjavi moštva.

Vettel je prvič z Red Bullom naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2010 in pri 23 letih postal najmlajši svetovni prvak v formuli ena. Potem je osvojil še tri naslove, s skupno štirimi zaporednimi pa se je pridružil dirkaškim legendam Michaelu Schumacherju, Juanu Manuelu Fangiu in Alainu Prostu kot šele četrti dirkač s toliko naslovi.

Pri Red Bullu bo Vettla zamenjal 20-letni ruski novinec Danil Kvjat.