Ecclestone je prepričan, da bodo lahko našli datum za izvedbo VN Bahrajna. Foto: EPA
Ecclestone je prepričan, da bodo lahko našli datum za izvedbo VN Bahrajna. Foto: EPA

V začetku tedna je Ecclestone dejal, da si želi prestaviti dirko v Bahrajnu, ki je odpadla zaradi političnih nemirov v tej državi, pri tem pa ni izključil možnosti, da bi dirko izvedli avgusta, ko so moštva sicer na (zasluženih) počitnicah in bi sezona tako le imela 20 dirk.

"Avgust - pozabite. Prevroče. Prevroče, da bi občinstvo sedelo na tribunah pri več kot 40 stopinjah Celzija," je dejal za BBC. Dodal je, da bodo skušali prilagoditi urnik proti koncu sezone in morda zamenjali termin z VN Brazilije. Interlagos bo, v skladu z zdajšnjim koledarjem dirk, 27. novembra gostil sklepno dirko sezone, en teden po predzadnji dirki v Abu Dabiju.

Če bo mirno, dirka bo
Ecclestone upa, da bodo odločitev o izvedbi VN Bahrajna sprejeli prihodnji teden, pred srečanjem športnega sveta Mednarodne avtomobilistične zveze Fia. "Če bo v Bahrajnu mir, bomo tam," je še dejal.

Drugačnega mnenja je svetovni prvak Sebastian Vettel. "Konec sezone je že tako dovolj stresen in zdi se, da imamo že dovolj dirk," nad iskanjem lukenj v koledarju za VN Bahrajna ni preveč navdušen mladi Nemec.

Alfa in omega formule ena je spregovoril tudi o nekaterih novih tehničnih spremembah, ki prihajajo to sezono, in dal jasno vedeti, da je proti uvedbi gibljivega zadnjega krila. "Sploh jih ne podpiram, menim, da bomo zaradi njih priča novim in novim protestom ter dvigovanju prahu," meni in dodaja, da bi bilo bolje, če bi bilo v formuli ena 10 in ne 12 moštev, kot jih je trenutno.