Trenutek, ki je zaznamoval lansko dirko v Kuala Lumpurju: Sebatian Vettel je ignoriral moštveni ukaz, na stezi je obračunal z Markom Webbrom in ga ugnal z nevarnim prehitevalnim manevrom. Po dirki je bil Webber besen kot ris. Foto: EPA
Trenutek, ki je zaznamoval lansko dirko v Kuala Lumpurju: Sebatian Vettel je ignoriral moštveni ukaz, na stezi je obračunal z Markom Webbrom in ga ugnal z nevarnim prehitevalnim manevrom. Po dirki je bil Webber besen kot ris. Foto: EPA

Po navadi se tu vsi ukvarjajo z vremenom, vedno je glavna tema pogovorov, a letos je drugače. Tokrat so še vedno v središču pozornosti spremembe v predpisih in vzdržljivost dirkalnikov.

Nico Rosberg
Michael Schumacher in Eddie Irvine
Michael Schumacher in Eddie Irvine sta takole slavila dvojno zmago Ferrarija na krstni dirki za VN Malezije. Irvine (desno) je na sklepni dirki sezone v Suzuki izgubil naslov svetovnega prvaka, ki ga je osvojil Mika Häkkinen. Foto: EPA
Mark Webber in Sebastian Vettel
Lansko dirko je dobil Sebastian Vettel, ki je z Markom Webbrom takole mrkega obraza proslavil 27. zmago v karieri. Foto: EPA

Dirka v Maleziji je zaradi vlage in vročine zagotovo ena najtežjih za nas dirkače. Poleg tega v Maleziji nikoli ne smeš povsem pozabiti na vreme, saj lahko kadar koli začne deževati, mogoči so tudi močni nalivi, ki se zgodijo skoraj vsak konec dneva.

Felipe Massa
Michael Schumacher
Največ zmag v Maleziji je skupaj s Sebastianom Vettlom in Fernandom Alonsom zbral Michael Schumacher (na fotografiji). Foto: EPA

Po uvodni dirki sezone v Melbournu v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo v formuli ena vodi Nico Rosberg, ki si je z zmago v Albert Parku privozil 25 točk. 18 jih je osvojil Kevin Magnussen, ki je avstralsko preizkušnjo sicer končal na 3. mestu, a je nato po diskvalifikaciji Daniela Ricciarda pridobil mesto. Tretji je bil njegov moštveni kolega Jenson Button.

Stavnica za VN Malezije
1. Lewis Hamilton (2,62)
2. Nico Rosberg (2,88)
3. Sebastian Vettel (11,00)
4. Valtteri Bottas (13,00)
5. Felipe Massa (15,00)
6. Jenson Button (17,00)
7. Kevin Magnussen (19,00)
8. Fernando Alonso (21,00)
9. Daniel Ricciardo (23,00)
10. Kimi Räikkönen (34,00)

Največ zmag na dirkah za VN Malezije, ki so štele za svetovno prvenstvo v formuli ena, so dosegli trije dirkači: Michael Schumacher (2000, 2001, 2004), Fernando Alonso (2005, 2007, 2012) in Sebastian Vettel (2010, 2011, 2013). Po dvakrat je slavil Kimi Räikkönen (2003, 2008). Ned konstruktorji je v Kuala Lumpurju najuspešnejši Ferrari, ki je odnesel šest zmag. Red Bull jih ima tri, McLaren pa dve.

Rosberg želi nadaljevati močan začetek
"Dirkališče v Sepangu mi je prineslo nekaj zelo lepih spominov. Navsezadnje sem tu leta 2010 osvojil prve stopničke z Mercedesom. Po navadi se tu vsi ukvarjajo z vremenom, vedno je glavna tema pogovorov, a letos je drugače. Tokrat so še vedno v središču pozornosti spremembe v predpisih in vzdržljivost dirkalnikov," je na novinarski konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna dejal zmagovalec uvodne dirke sezone Rosberg in dodal: "Na voljo smo imeli 14 dni, da smo ugotovili, kje se lahko še izboljšamo, zato upam, da bosta v nedeljo ciljno črto prečkala oba mercedesa in da bomo nadaljevali močan začetek letošnje sezone."

Massa računa na močne nalive
Veliko si od nedeljske dirke obeta tudi Felipe Massa, še posebej po ponesrečenem uvodu v sezono, ko je že v prvem zavoju vanj trčil Kamui Kobajaši. Lani je Brazilec s ferrarijem končal kvalifikacije na drugem mestu, na koncu je bil peti. "Dirka v Maleziji je zaradi vlage in vročine zagotovo ena najtežjih za nas dirkače. Poleg tega v Maleziji nikoli ne smeš povsem pozabiti na vreme, saj lahko kadar koli začne deževati, mogoči so tudi močni nalivi, ki se zgodijo praktično vsak konec dneva. Prav zaradi tega je ta dirka za navijače tako zanimiva, za nas dirkače pa vse skupaj prinaša ogromno težkih izzivov. Veselim se že nedelje in upam na dobro uvrstitev," je dejal Brazilec, ki se v Kuala Lumpurju nikoli ni zavihtel višje od 5. mesta.

Široke ravnine omogočajo prehitevanje
Dirkališče, ki bo v nedeljo gostilo 16. dirko za VN Malezije, leži v kraju Sepang, 60 kilometrov južno od prestolnice Kuala Lumpur. Proga je dolga 5,543 km, znana je po ostrih zavojih in širokih ravninah, ki dirkačem omogočajo obilo prostora za prehitevanje. Dirkališče je oblikoval Nemec Hermann Tilke, ki je oblikoval tudi dirkališča formule ena na Kitajskem, v Bahrajnu, v Turčiji, Španiji (Valencia), v Singapurju, Južni Koreji in v Indiji. Najhitrejši krog (1:34,223) je leta 2004 z Williamsom odpeljal Juan Pablo Montoya.

Leta 1999 odlično sodelovanje ferrarijev
Prvo dirko za VN Malezije, ki je štela v svetovno prvenstvo formulo ena, je 17. oktobra 1999 dobil Irec Eddie Irvine, ki je požel sadove odlične Ferrarijeve taktike in sodelovanja s povratnikom Schumacherjem. Oba ferrarija sta dirko začela odlično, že v 3. krogu pa je Nemec predse spustil Irca, ki se je boril za naslov prvaka. 'Schumi' je nato nekoliko upočasnil vožnjo, da bi še povečal razliko med vodilnim Irvinom in obema mclarnoma. Ob zmagi Irvina je moštveni uspeh Ferrarija z drugim mestom dopolnil Schumacher, tretji je bil Mika Häkkinen. Irvine si je praktično že zagotovil naslov prvaka, na zadnji dirki sezone v Suzuki je moral le poskrbeti, da Häkkinenu prepreči zmago - a zgodilo se je ravno to. Finec je v velikem slogu za dve točki ubranil naslov prvaka.

Vettel in Webber burila duhove
Lanska dirka je minila v znamenju spora dirkačev Red Bull, Vettla in Marka Webbra. Vettel je večji del dirke zaostajal za Avstralcem, nikakor ga ni mogel prehiteti, tudi po zadnjem postanku je Webber zapeljal tik pred Nemca, ki je nato vse stavil na napad in v 46. krogu z agresivnim prehitevanjem, ob katerem je prišlo celo do rahlega trka, smuknil v vodstvo ter naposled do 27. zmage v karieri. Nemec, ki je pozneje še četrtič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka, je ignoriral ukaze iz moštva, ki je naročilo, naj varčuje z gorivom in dirko v miru pripelje do konca. "Na to zmago nisem ponosen, saj bi moral na najvišjo stopničko stopiti Mark," je pozneje priznal Sebastian, s čimer pa ni več mogel zakrpati odnosa s svojim moštvenim kolegom, ki je po koncu sezone kraljico motošporta tudi zapustil.

Sepang usoden za Simoncellija
Proga v Sepangu pa ima tudi tragično plat - 23. oktobra 2011 je na motociklistični dirki v razredu MotoGP v zavoju 11 z motorja padel Italijan Marco Simoncelli, ki je ob padcu izgubil čelado, na njegovo pot pa sta nato zapeljala Valentino Rossi in Colin Edwards, ki se trku nista mogla izogniti. Zdravniška služba je 24-letniku takoj pomagala, a je priljubljeni Marco, ki je vozil motor s številko 58, umrl slabo uro po nesreči. Dirka v razredu MotoGP je bila takoj po nesreči prekinjena, pol ure pozneje pa je bila tudi odpovedana.

Dirka ob 9.00 na TVS 2 in na MMC-ju
Dirkači bodo v Kuala Lumpurju v petek ob 3.00 opravili prvi prosti trening, drugega bodo začeli štiri ure pozneje. V soboto se bo tretji prosti trening začel ob 6.00, ob 9.00 se bodo začele kvalifikacije s prenosom na TVS 2 in na MMC-jevem portalu. Dirko si boste lahko v neposrednem prenosu na našem portalu in na TVS 2 ogledali v nedeljo ob 9.00.

Dirka za VN Malezije, Kuala Lumpur

Petek ob 3.00:
PRVI PROSTI TRENING
Ob 7.00:
DRUGI PROSTI TRENING

Sobota ob 6.00:
TRETJI PROSTI TRENING
Ob 9.00:
KVALIFIKACIJE

Nedelja ob 10.00:
DIRKA

Po navadi se tu vsi ukvarjajo z vremenom, vedno je glavna tema pogovorov, a letos je drugače. Tokrat so še vedno v središču pozornosti spremembe v predpisih in vzdržljivost dirkalnikov.

Nico Rosberg

Dirka v Maleziji je zaradi vlage in vročine zagotovo ena najtežjih za nas dirkače. Poleg tega v Maleziji nikoli ne smeš povsem pozabiti na vreme, saj lahko kadar koli začne deževati, mogoči so tudi močni nalivi, ki se zgodijo skoraj vsak konec dneva.

Felipe Massa
Predstavitev kroga v muhastem Sepangu
Predstavitev kroga v muhastem Sepangu