Foto dneva
Fak v šali: Jutri bom zadihal kot človek

Olimpijski komite Slovenije je pripravil krajšo slovesnost, na kateri se je še zadnjič zahvalil slovenski olimpijski reprezentanci, pokroviteljem in medijem za lepe trenutke v Pjongčangu. Ob tej priložnosti je OKS na steno slavnih v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru umestil kolajni Jakova Faka in Žana Koširja ter jima podelil ček - denarno nagrado za osvojeni odličji. Fak je za srebro prejel ček v višini 17.500 evrov, Košir za bron pa 2500 evrov manj.

 

"Z vsakim rezultatom se vpišeš v zgodovino športa neke države. Umestitev medalje na steno OKS-ja ima pomen," je uvodoma povedal Fak, ki je na slovesnosti še dejal, da je z današnjim dnem tudi zanj uradno konec projekta Pjongčang 2018. "Jutri bom prvič zadihal kot človek," se je pošalil.

 

"Zame je bilo celotno obdobje velik izziv. Bilo je veliko padcev. Da se poberem v olimpijski sezoni, je bilo zame super. Da osvojim olimpijsko medaljo, je ogromna nagrada za vse," je pripomnil.

"Ta slovesnost je tista, s katero smo se spomnili, kako je bilo. Ugotovili smo, da smo lahko ponosni, midva z Jakovom sva se na koncu najbolj veselila, čeprav ostali niso toliko zaostajali. Na vse obveznosti, ki bodo sledile tej, gledam kot na investicijo v prihodnost. Če bom moral kdaj še kam nesti pokazat medaljo, jo bom, ampak nočem, da mi misli uhajajo nazaj v preteklosti," je dejal mladi očka Košir in dodal, da se bo v bližnji prihodnosti osredotočil na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto.

 

Tekst: STA; foto: alesfevzer.com

V galerijo ...

Oddajte svoj komentar:

Prijavi sovražni govor

Bivši uporabnik (16. april 2018 ob 21:06)
Čaki a pol nebo uradnega sprejem?
sunken (17. april 2018 ob 14:25)
Našim zlatim košarkarjem pa nagrad še niso izplačali, kajne?

Izbor
Anketa: 12. januar 2019 ob 20:33

Bi morali pri SZS-ju odstaviti glavnega trenerja skakalcev Gorazda Bertonclja?

da
ne
Arhiv
Kazalo