Foto:
Foto:
Predsednik SDS-a se je obregnil tudi ob volilni slogan LDS-a Spremenimo Slovenijo.
Nekdanji predsednik SLS-a in član predsedstva Slovenije Ivan Oman.

Govorniki Janez Janša, Peter Jambrek, Andrej Bajuk, Ivan Oman, Dimitrij Rupel, Janez Podobnik in Lojze Peterle so se pred štiri do pettisočglavo množico zavzeli za spremembo oblasti na volitvah 3. oktobra in za zmago pomladnih strank.

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je obljubil, da bodo prekinili s politiko izključevanja, korupcije in klientelizma.

Pobudnik zbora in poslanec SDS-a Dimitrij Rupel je dodal, da bo zmaga treh strank "zmaga zedinjene politike zedinjene Slovenije".

Predsednik NSi-ja Andrej Bajuk je ocenil, da je država pod vodstvom LDS zašla v slepo ulico in meni, da je čas za resnične spremembe in za sproščeno Slovenijo. Poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle (NSi/EPP) pa je prepričan, da je na zmaga na volitvah mogoča.

Predsednik SLS-a Janez Podobnik pa je povedal, da želijo zamenjati oblast, ker "ne želimo živeti pod oblastjo, ki ne ščiti lastnih državljanov na slovenski zemlji pred brutalnostjo tuje policije".

Nekdanji predsednik SLS-a in član predsedstva Slovenije Ivan Oman pa je pozval k enotnosti pomladnih strank tudi po volitvah 3. oktobra.