Žiga Urukalo je postavil končni izid, ko so imeli železarji igralca manj. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Urukalo je postavil končni izid, ko so imeli železarji igralca manj. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so v petek z nekaj težavami premagali Feldkirch po podaljšku z 2:1. Tokrat so se gostje dobro upirali 40 minut, po odličnem zadnjem delu tekme pa so železarji dosegli visoko zmago.

Crnovič unovčil prednost igralca več
Izbranci Nika Zupančiča so povedli v 9. minuti, ko je bil ob igralcu več uspešen Aljoša Crnovič. Na kazenski klopi je zaradi udarca s palico sedel Tobias Kofler.

Gostje so v drugi tretjini izenačili, Niklas Salo je ukanil Oscarja Froberga v 23. minuti. Po zaslugi vratarja Jakoba Rabanserja, ki je le v drugi tretjini zbral 17 obramb, so dolgo zadržali izid 1:1.

Železarji dvakrat zadeli z igralcem manj
Sašo Rajsar je v 44. minuti unovčil prednost dveh igralcev več na ledu. V 47. minuti je moral na kazensko klop Andraž ZibeLnik zaradi zadrževanja s palico. 19 sekund zatem je Eric Pance z igralcem manj povišal na 3:1.

Nejc Stojan je bil izključen tri minute pred koncem. Gostje so znova brezglavo napadli in prejeli še en zadetek. Žiga Urukalo je postavil končni izid minuto in 39 sekund pred koncem. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 37:24.

Precej težji test Jeseničane čaka v torek, ko bodo na tretji zaporedni tekmi v Podmežakli v obračunu moštev z vrha lestvice gostili Asiago.


8. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – VIPITENO
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
410; Crnovič 9., S. Rajsar 44., E. Pance 48., Urukalo 59.; Salo 23.

GARDENA – SALZBURG MLADI 2:7
KAC FUTURE TEAM - FELDKIRCH 2:0
LUSTENAU - ZELL AM SEE * 4:3
STEEL WINGS LINZ - KITZBÜHEL * 4:3
* - v podaljšku
BREGENZERWALD - VIENNA CAPITALS SILVER 6:2
FASSA - MERANO 2:3
CORTINA - ASIAGO 1:4

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 21, Asiago 18, Zell am See 14, Ritten in KAC Future Team po 13, Lustenau, Merano in Vipiteno po 12 ...