Jesperi Viikila je v odlični formi na začetku sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Jesperi Viikila je v odlični formi na začetku sezone. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma v olimpijski dvorani pred 160 gledalci se je začela po željah izbrancev Nika Zupančiča, ki so povedli že po 19 sekundah. Udaril je prvi napad Jesenic, po akciji Erika Svetine in Panceta je bil natančen Jesperi Viikila. Slovenski prvaki so bili precej boljši v prvi tretjini (streli na vrata 8:14). V 7. minuti je prednost podvojil Pance. Za drugi gol sta podala Planko in Viikila.

Jeseničani so bili tudi v nadaljevanju tekme podjetnejši, nevarnejši in kakovostnejši tekmec, a jim zgodaj priigrane prednosti ni uspelo povišati. Po številnih zapravljenih priložnostih je sledila kazen 10 sekund pred koncem druge tretjine. Prednost igralca več na ledu je izkoristil Carlo Finucci.

V zadnji tretjini je bilo veliko grobe igre. Podeljenih je bilo kar sedem dvominutnih kazni. Vratar Cortine Martino Valle da Rin je minuto in 20 sekund pred koncem odšel na klop. Pritisk s šestimi igralci v polju se gostiteljem ni obrestoval, saj je prazna vrata zatresel Pance 19 sekund pred zadnjim piskom sirene.

Končno razmerje v strelih je bilo 21:33.

Nova zmaga Jeseničanov ob porazu Asiaga v Lustenauu pomeni, da so železarji znova vodilna ekipa Alpske lige. Varovanci Nika Zupančiča imajo popoln izkupiček z gostovanj. Favoriti bodo tudi v torek, ko se bodo srečali z zadnjeuvrščenim moštvom Vienna Capitals Sliver.


5. krog:
CORTINA - SIJ ACRONI JESENICE
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
160; Finucci 40.; Viikila 1., E. Pance 7., 60.

RITTEN - KAC FUTURE TEAM 4:2

SALZBURG MLADI - ZELL AM SEE 3:4

LUSTENAU - ASIAGO 4:3

KITZBÜHEL - GARDENA 3:5

FASSA - VIPITENO 4:5

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 13, Asiago 12, Lustenau, Ritten in Zell am See po 10, Cortina 9, Salzburg mladi 8, KAC Future Team po 7 ...