Žan Jezovšek je potrdil zmago Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je potrdil zmago Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com

Strelci golov so bili Miha Logar v 39., Tadej Čimžar v 53., Žan Špari Leben v 54. in Žan Jezovšek v 60. minuti. Štiri kroge pred koncem so železarji znova na šestem mestu, ki še vodi neposredno v končnico. Zell am See je premagal Vipiteno s 3:2 in Italijani so padli na sedmo mesto. Obeta se še zelo napetih zadnjih deset dni rednega dela, ki se bo končal 5. januarja.

Pomembne tri točke v boju za šesto mesto
Jeseničani so v ligi zadnjič zmagali 9. decembra, ko so doma premagali Merano. Od takrat so doživeli dva prepričljiva poraza in navijači so se ustrašili, da so po nespodbudnih novicah in dogodkih v pisarnah kluba zašli v večjo krizo. Linz, 14. na lestvici, je bil idealen tekmec, da igralci to na igrišču zanikajo. Blesteli sicer niso, so bili pa boljši in nevarnejši tekmec in so zasluženo osvojili točke, ki jim bodo v boju za želeno šesto mesto prišle še kako prav.

Logar načel mrežo Linza
V prvi tretjini golov ni bilo, gostitelji pa so najlepše priložnosti zamudili v drugem "power playu", ko so bili premalo natančni Jezovšek, sicer najaktivnejši igralec v jeseniški vrsti, Čimžar in Logar. Tudi v drugi tretjini je do predzadnje minute kazalo, da bosta mreži ostali nedotaknjeni, a se to vendarle ni zgodilo. Zato je poskrbel Logar, ki je prodrl po desni strani, streljal, plošček pa se je avstrijskemu vratarju ob stičišču vratnice in prečke izmuznil v gol.

Železarjem se je odprlo v zadnjih minutah
Tudi gostje so imeli nekaj priložnosti, toda vratar Žan Us se ni pustil premagati. So jih pa imeli v zadnjem delu precej več domači, tri so tudi izkoristili. Čimžar je bil na pravem mestu, potem ko je gostujoči vratar odbil strel Davida Planka, lep gol je po samostojni akciji dosegel tudi Žan Špari Leben, končni izid pa je po protinapadu postavil Jezovšek.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo igrali čez dva dni, ko bodo gostovali pri Unterland Cavaliersih.

Deseti zaporedni poraz Celja
Fassa je ugnala Celjane s 4:2. To je bil že deseti zaporedni poraz varovancev Gala Korena. Štiri kroge pred koncem tekmovanja Celjani ostajajo pri 18 točkah oziroma petih zmagah ter treh dodatnih točkah po podaljških.

Celjani v Canazeiju niso bili daleč od tretje zmage v gosteh. Dosegli so prvi gol na tekmi v 7. minuti. Natančen je bil Bohdan Panasenko. V drugi tretjini brez zadetkov so imeli osem strelov na gol več od tekmeca, na začetku zadnjega dela pa je Jure Sotlar izenačil na 2:2.

Italijani so na 3:2 povišali na 49. minuti, končni izid pa so postavili v zadnji minuti, ko so Celjani poskusili izenačiti brez vratarja v polju. Junak srečanja je bil 31-letni švedski napadalec Daniel Sylwander, ki je dosegel hat-trick.


26. krog:

SIJ ACRONI JESENICE − STEEL WINGS LINZ
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
623; Logar 39., Čimžar 53., Špari Leben 54., Jezovšek 60.

FASSA - RST PELLET CELJE
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
615; Sylwander 12., 49., 60., Biondi 20.; Panasenko 7., Sotlar 44.

KAC FUTURE TEAM - UNTERLAND 5:4

SALZBURG MLADI - CORTINA 0:2

BREGENZERWALD - MERANO 4:8

LUSTENAU - GARDENA 6:2

ZELL AM SEE - VIPITENO 3:2

KITZBÜHEL - RITTEN 2:4


Vrstni red: Ritten 62, Zell am See 56, Salzburg mladi 51, Bregenzerwald 49, Cortina 47, Jesenice 45, Vipiteno 44, Kitzbühel 37, Merano 36, Fassa in Lustenau po 35, Unterland in Gardena po 32, Steel Wings Linz, Celje 18, KAC Future Team 15.