Jaša Jenko je dosegel prvi zadetek v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Jaša Jenko je dosegel prvi zadetek v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Nika Zupančiča so imeli premoč v uvodnih 40 minutah, ko so zadeli štirikrat in že odločili zmagovalca srečanja v sejemski dvorani. Končno razmerje v strelih na gol je bilo 39:29 v korist jeseniških hokejistov.

Prednost so si priigrali že v 6. minuti, ko je svoj prvenec v Alpski ligi dosegel Jaša Jenko. V vlogi podajalca je bil Eric Pance. Gostje so prednost podvojili v 15. minuti, ko je prednost igralca več na ledu izkoristil znova dobro razpoložen Jesperi Viikila. Na kazenski klopi je sedel nekdanji kapetan Jesenic Andrej Tavželj.

Celovčani so se tik pred koncem prve tretjine znašli v še večjih težavah. Kar minuto in 24 sekund so imeli železarji še na začetku druge tretjine dva igralca več. Po obleganju vrat je Vala Usnika v 22. minuti ukanil Nejc Brus. Že dve minuti zatem je bil natančen še Erik Svetina. Pance se je izkazal že s tretjo podajo.

V drugi polovici tekme so železarji precej znižali ritem igre. Za Celovčane je v 19. sekundi zadnje tretjine znižal Maximilian Theirich.

Jeseničani so ohranili tudi popoln izkupiček točk na gostovanjih. Velik test jih čaka v soboto, ko bodo gostovali v Cortini.


4. krog:
KAC FUTURE TEAM - SIJ ACRONI JESENICE
1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
65; Theirich 41.; Jenko 6., Viikila 15., Brus 22., Svetina 24.

LUSTENAU - KITZBÜHEL 2:4
ZELL AM SEE - VIENNA CAPITALS SILVER 6:2
RITTEN - GARDENA 3:4
CORTINA - SALZBURG MLADI 0:3
FASSA - BREGENZERWALD 5:0
MERANO - VIPITENO 3:2

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 10, Asiago in Cortina po 9, Salzburg mladi 8, Lustenau, Ritten, Zell am See in KAC Future Team po 7 ...