Kapetan Gašper Glavič je prispeval gol in tri podaje. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Gašper Glavič je prispeval gol in tri podaje. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Nika Zupančiča so imeli ogromno premoč, saj je bilo razmerje v strelih na vrata kar 54:17. Vratarju Fasse Adamu Vayu je uspelo v uvodnih 20 minutah obdržati mrežo nedotaknjeno, ubranil je vseh 20 strelov.

Erik Svetina je zadel v 54. minuti ob prednosti igralca več. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina je zadel v 54. minuti ob prednosti igralca več. Foto: www.alesfevzer.com

V 16. sekundi druge tretjine je odlični napadalec Steven McParland ukanil Oscarja Fröberga za presenetljivo vodstvo Fasse. Odgovor železarjev je bil hiter in učinkovit. Od 25. do 39. minute so dosegli štiri gole. Izenačil je Jesperi Viikila, nato sta bila natančna še Gašper Glavič in Luka Ulamec, ki je dosegel prvi zadetek v Alpski ligi v rdečem dresu. Aprila je blestel v finalni seriji proti Asiagu v zeleno-belem dresu. Nekdanji branilec Olimpije Andraž Zibelnik je ob prednosti igralca več povišal na 4:1. V tem delu igre so Jeseničani popolnoma prevladovali in imeli razmerje strelov 23:4.

Tudi v zadnji tretjini je potekal enosmerni promet. Čeprav je bilo jasno, da bo Fassa težko naredila preobrat, domači niso popuščali. Tudi v tem delu igre so zadeli štirikrat, med 45. in 55. minuto so bili uspešni še Eetu Elo, Luka Ščap, Erik Svetina in Patrik Rajsar, tako da je bilo na koncu na semaforju visokih 8:2.

Naslednja tekma Jeseničane, ki imajo po treh tekmah nove sezone dve zmagi in poraz po kazenskih strelih, čaka v četrtek, ko bodo gostovali v Celovcu.


3. krog:
SIJ ACRONI JESENICEFASSA
8:2 (0:0, 4:1, 4:1)
350; Viikila 25., Glavič 31., Ulamec 35., Zibelnik 39., Elo 45., Ščap 50., Svetina 54., P. Rajsar 55.; McParland 21., Iori 50.

GARDENA – ZELL AM SEE 2:3
SALZBURG MLADI – LUSTENAU * 4:3
KITZBÜHEL – RITTEN * 0:1
* – v podaljšku
VIENNA CAPITALS SILVER – VIPITENO 3:6
MERANOSTEEL WINGS LINZ 3:4
ASIAGOBREGENZERWALD 3:4
CORTINA – KAC FUTURE TEAM 2:0

Vrstni red: Cortina 9, SIJ Acroni Jesenice, Lustenau, Ritten in KAC Future Team po 7, Asiago in Vipiteno 6 ...