Žanu Usu ni uspelo preprečiti visokega poraza Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com
Žanu Usu ni uspelo preprečiti visokega poraza Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Gabra Glaviča igrajo po načelu toplo-hladno. Prejšnji teden so razočarali v četrtek, ko so v Podmežakli izgubili proti Unterlandu z 2:5, nato pa so v soboto s sijajno predstavo odpravili vodilni Zell am See s 4:1. Tokrat so bili zelo daleč od uspeha pred 530 gledalci v Weihenstephan Areni.

Gostitelji dvakrat zadeli ob "power playu" v drugi tretjini
V 8. minuti je Alex Zeccheto ukanil Žana Usa, a je že dve minuti izenačil Lovro Kumanović.

Odločilna je bila druga tretjina. Težave so se začele z izključitvijo Tadeja Čimžarja v 22. minuti zaradi nepravilnega zadrževanja, Paul Eisendle je unovčil prednost igralca več. James Livingston je bil prav tako natančen ob "power playu", ko je na kazenski klopi sedel Anže Prostor zaradi igranja z visoko palico. David Conci je dve minuti pred koncem druge tretjine kronal premoč Vipitena, ki je kar 18. sprožil na vrata Usa.

Jeseničani so bili v zadnji tretjini nevarnejši, a je Bryson Angelo Cianfrone pokopal še zadnje upe na preobrat v 49. minuti. Končni izid je postavil Alessio Niccolai dve minuti zatem.

Na lestvici sta zdaj tekmeca izenačena pri 30 točkah, kolikor jih ima tudi četrti Ritten, vodilni Zell am See je pri 34 točkah. Naslednja tekma čaka Jeseničane v soboto, ko bo v Podmežakli gostoval Kitzbühel.

Gal Koren je bil lahko zadovoljen s predstavo v Cortini, ki je aprila igrala v finalu Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Koren je bil lahko zadovoljen s predstavo v Cortini, ki je aprila igrala v finalu Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Cortina šele v zadnji tretjini strla žilave Celjane
Cortina je upravičila vlogo favorita proti ekipi RST Pellet Celje (5:3). Varovanci Gala Korena so doživeli prvi poraz po dveh zaporednih zmagah. Tudi tokrat so bili novinci v regionalnem tekmovanju blizu vsaj točki, a so v zadnji tretjini domači le strli njihov odpor. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 42:17.

Tekma je bila izenačena do sredine zadnjega dela. Gostje so najprej lovili Cortino, jo ujeli z zadetkom Žana Flajsa v osmi minuti, potem pa je Mikus Mintautiškis le minuto zatem poskrbel za vodstvo. Toda Cortina je izenačila že v 11. minuti, ko je bil natančen Massimo Carozza.

Pri Celjanih se je znova izkazal Jakob Brandner, ki je imel na koncu 41 obramb. Cortina je premoč v strelih kronala šele v 49. minuti, ko je zadela celo z igralcem manj na ledu. Ključni zadetek na srečanju je dosegel Diego Cuglietta. V 51. minuti je Ricardo Lacedelli povišal na 4:2.

Celjani še niso predali, nekaj upanja je prinesel gol Luke Kalana v 57. minuti. Takoj zatem so gostje umaknili vratarja Brandnerja in pritisnili s šestimi proti petim. Cortina je to izkoristila. Končni izid je postavil Francesco Adami pol minute pred koncem s strelom v nebranjeno mrežo.

Celjani ostajajo pri petih zmagah in 15 točkah. Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko bodo gostili Merano.


14. krog:
CORTINA - RST PELLET CELJE
5:3 (2:2, 0:0, 3:1)
465; Alvera 2., Carozza 11., Cuglietta 49., R. Lacedelli 51., Adami 60.; Ž. Flajs 8., Mintautiškis 9., Kalan 57.

VIPITENO - SIJ ACRONI JESENICE
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
530; Zecchetto 8., Eisendle 23., Livingston 34., Conci 39., Cianfrone 49., Niccolai 51.; Kumanović 10.

KITZBÜHEL - ZELL AM SEE * 1:2
* po kazenskih strelih

RITTEN - STEEL WINGS LINZ 3:2

UNTERLAND - LUSTENAU * 6:5
* - v podaljšku

GARDENA - FASSA ** 4:3
** - po kazenskih strelih

MERANO - SALZBURG MLADI 1:8


Vrstni red: Zell am See 34, Jesenice, Vipiteno in Ritten po 30, Cortina 29, Salzburg mladi in Unterland po 22, Bregenzerwald in Lustenau po 20, Kitzbühel 19, Celje, Steel Wings Linz in Merano po 15, Fassa 12, Gardena 11, KAC Future Team 9.