Martin Bohinc (levo) je dosegel edini zadetek za železarje. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Bohinc (levo) je dosegel edini zadetek za železarje. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so po šestem porazu v sezoni in po nihanjih v zadnjih tednih, dve zmagi so nazadnje povezali sredi oktobra, pri 35 točkah in na tretjem mestu. Vodi Zell am See pred Rittnom.

Sylwander poskrbel za vodstvo gostov
V uvodni tretjini je bila Fassa enakovreden tekmec. V 12. minuti je Jan Henrik Sylwander ukanil Žana Usa. Do konca prve tretjine železarji niso našli prave igre in po 20 minutah so zaostajali z 0:1.

V drugi tretjini so precej močneje pritisnili, a blestel je vratar Fasse Thomas Tolstrup Lillie. Enkrat mu je pomagal tudi okvir vrat.

Martin Bohinc kronal veliko premoč železarjev
V 51. minuti je David Planko streljal z modre črte z leve strani, pred vrati pa je Martinu Bohincu le uspelo spraviti plošček v mrežo. Fassa je zdržala pritisk do konca rednega dela.

V podaljšku je bilo v igri treh proti trem vseskozi vroče pred vrati gostov. Žan Jezovšek tokrat ni imel svojega večera, Lillie je zaustavil vse njegove poskuse. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 38:22.

De Toni in Selin ukanila Usa pri kazenskih strelih
Odločali so kazenski streli. Fassa je povedla v drugi seriji, ko je Edgar De Toni z bekhendom mojstrsko pospravil plošček pod prečko. Tadej Čimžar je bil pod velikim pritiskom, saj je moral v tretji seriji nujno zadeti in uspelo mu, med nogama Lillieja je potisnil plošček v mrežo. Sebastian Erik Selin je odločil v tretji seriji, ko je matiral Usa in Fassa je vzela še drugo točko.

Železarji bodo naslednjič v Alpski ligi igrali v petek, ko bodo gostovali v Lustenauu.

Celjani zapravili vodstvo s 3:0
Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so izgubili v Dornbirnu, Bregenzerwald je bil boljši s 7:4. Celjska zasedba tako ostaja pri šestih zmagah in 18 točkah.

V prvi tretjini je za vodstvo poskrbel Ahmet Jakupović, na začetku druge pa sta nato v manj kot minuti zadela še Jure Sotlar in Gal Sodja Zalokar.

Visoke prednosti niso obdržali. Bregenzerwald je hitro odgovoril in v 28. minuti tudi dosegel dva gola, ob igralcu več pa v 36. minuti že izenačil na 3:3. Vseeno so imeli gostje še enkrat prednost, ko je v 38. minuti za zadel Mikus Mintautiškis.

To pa je bil tudi zadnji celjski gol na tekmi. Bregenzerwald je v zadnji tretjini najprej povedel s 5:4, potem pa ob koncu dosegel še dva gola in zmagal s 7:4.


17. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – FASSA
* 1:2 (0:1, 0:0, 1:0)
710; M. Bohinc 51.; Sylwander 12.
* – po kazenskih strelih

BREGENZERWALD – RST PELLET CELJE
7:4 (0:1, 3:3, 4:0)
740; Embrich 28., 60., Ranftl 28., Schlögl 36., Wempe 42., Auvinen 46., Kulintsev 57.; Jakupović 11., Sotlar 21., Sodja Zalokar 22., Mintautiškis 38.

ZELL AM SEE - KAC FUTURE TEAM 3:2

KITZBÜHEL - GARDENA 1:3

STEEL WINGS LINZ - VIPITENO 3:2

MERANO - UNTERLAND 8:4

Vrstni red: Zell am See 41, Ritten 36, Jesenice 35, Vipiteno 33, Cortina 29, Bregenzerwald 27, Salzburg mladi 25, Kitzbühel 24, Unterland, Lustenau in Steel Wings Linz po 23, Merano 21, Fassa 19, Celje 18, Gardena 16, KAC Future Team 9.