Žan Flajs in soigralci imajo zelo naporen ritem tekem. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Flajs in soigralci imajo zelo naporen ritem tekem. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Gala Korena z 18 osvojenimi točkami ostajajo pri dnu lestvice, potem ko so izgubili štiri od petih novembrskih obračunov.

V torek so se Celjani zares izkazali v državnem prvenstvu, osvojili so nepričakovano točko proti Olimpiji, saj so izgubili šele po kazenskih strelih z 1:2.

Tokrat se srečanje ni začelo po načrtih gostiteljev. Daniel Soraruf je že po 98 sekundah ukanil Jakoba Brandnerja. Odlični napadalec Mikus Mintautiškis je s svojim 13 golom v tem tekmovanju izenačil v 6. minuti, ko so imeli Celjani prednost igralca več.

Ko je moral na kazensko klop Žan Flajs zaradi spotikanja, je Derek Topatigh v 12. minuti znova poskrbel za vodstvo Vipitena.

V drugi tretjini je padel en zadetek. V 35. minuti je bil natančen Nik Sečen po podaji izkušenega Jureta Sotlarja. Zadnjo tretjino so bolje odprli gosti, ki so še tretjič na tekmi povedli, strelec je bil Alex Zecchetto v 46. minuti. Minimalno prednost so ohranili do zadnje minute. 52 sekund pred koncem je moral trener Koren tvegati, Brandnerja je potegnil iz vrat, zmago je z zadetkom v prazno mrežo potrdil Justin Maylan.

Jeseničane čakata dve gostovanji
Celjani bodo v soboto gostovali pri Unterlandu. Jeseničane ta teden čakata dve gostovanji, v petek jih čaka pot v Lustenau, nato pa v soboto še v Dornbirn, kjer domače tekme igra Bregenzerwald.


18. krog:
RST PELLET CELJE – VIPITENO
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
200; Mintautiškis 6., Sečen 35.; Soraruf 2., Topatigh 12., Zecchetto 46., Maylan 60.

KAC FUTURE TEAM – MERANO 2:5

KITZBÜHEL – BREGENZERWALD 3:7

STEEL WINGS LINZ – SALZBURG MLADI 0:3

ZELL AM SEE – CORTINA 2:5

RITTEN – FASSA 5:2

UNTERLAND – GARDENA 1:2

Petek ob 19.30:
LUSTENAU – SIJ ACRONI JESENICE

Vrstni red: Zell am See 41, Ritten 39, Vipiteno 36, Jesenice 35, Salzburg mladi 34, Cortina 32, Bregenzerwald 30, Kitzbühel in Merano po 24, Unterland, Lustenau in Steel Wings Linz po 23, Fassa in gardena po 19, Celje 18, KAC Future Team 9.